Po téměř ročním vztahu zřejmě Klára usoudila, že je čas představit partnera i ve společnosti, která ji dosud znala jen jako manželku herce Ivana Trojana (59).

Oba zamilovaní se chovali uvolněně, stále se usmívali, on ji krmil lžičkou. V salonku, kde herečka a dnes už i zpěvačka jednu chvíli dokonce vyhrnula svetřík a předváděla příteli bříško, jako by se dožadovala pověstného »pupenda«.

Z akce, jíž se osobně účastnil i její syn František Trojan (24), který je novinář, odcházeli jako jedni z posledních. Zřejmě proto, že to z Mánesa měli na rozdíl od ostatních domů jen kousek a ještě mohli jít ruku v ruce pěšky.

A než za nimi zapadly těžké dveře domu blízko smíchovského břehu Vltavy, vesele švitořili a v kuse se smáli...

SVĚDECTVÍ Z PRAŽSKÉ KLAMOVKY: Tajila ho dlouho

Příjemně vyhlížející vousáč herečce dělal společnost už loni v létě. Tenkrát se s ním Klára v zahradní restauraci držela za ruku a vypadala šťastně. Byli spolu viděni i na procházce nedaleko domu, který dřív Klára sdílela s exmanželem a čtyřmi jejich syny. Na podzim zase chodívali do romantického parku na Klamovku. Praha 5 je zkrátka Klářina oblíbená lokalita.

Říká se tu Na Cibulce a Ivan Trojan tu denně venčí pejska. Právě sem přišla uprostřed léta jeho bývalá žena Klára v doprovodu sympatického muže svého věku a usedla s ním do blízkého podniku, který je obklopený tenisovými kurty. „Paní Trojanová vypadala velice spokojeně, oba se usmívali na svět. Bylo vidět, že jsou rádi spolu, a pak ruku v ruce odešli,“ svěřil Blesku místní štamgast. Dobře ji tu znají už proto, že roky bydlela s Ivanem skoro za rohem. Občas tu taky mívá zcela vyprodané koncerty. „Právě zpěv, k němuž mě přiměla Bára Basiková, mě dostal z depresí,“ přiznává Klára. Recitál má složený z českých a francouzských šansonů.

Kdo je Klára Trojanová?

● Herečka známá mj. ze seriálů Návštěvníci (1983), Podezření (2022), Kriminálka Anděl (2012) nebo snímku Vrať se do hrobu (1989).

● Třicet let žila v manželství s Ivanem Trojanem, se kterým má syny Františka (24), Josefa (23), Antonína (14) a Václava (11). Odešla v roce 2022, loni je rozvedli.

● Pochází ze sportovní a umělecké rodiny Pollertů. Její bratr Lukáš (53) je olympijský vítěz ve vodním slalomu z Barcelony 1992 a stříbrný z Atlanty 1996; dnes pak anesteziolog nemocnice v Praze-Motole. Sestřenice Adéla Pollertová (47) bývala sólistkou baletu Národního divadla v Praze i Hamburského baletu.

Video
Video se připravuje ...

TEMU boří rekordy. Je bezpečný? Tenisová kauza se dotkla Plíškové. Hanychová překvapila u soudu Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
49 fotografií