Technologie podle místostarostky v současných podmínkách není schopná udržet led v potřebné kvalitě a v pondělí bylo nutné kluziště uzavřít. „Na kluzišti jsou kaluže vody, díry v ledu a velké hrboly. Provozovatel, DDM Praha 6, se špatnou kvalitou ledu přes všechnu snahu nic nemůže udělat,“ uvedla.

Další postup bude podle Shaw Salajové jasný až po vypracování posudku. „Jako městská část si necháváme zhotovit posudek od soudního znalce, abychom zjistili, kde přesně se v průběhu celého projektu staly chyby (nejspíše jich bude několik) a kdo za ně nese odpovědnost,“ sdělila s tím, že areál s občerstvením a skateparkem zůstává otevřen a všechny plánované akce se uskuteční „na suchu“.

Hřiště má tartanový povrch, pod nímž je chlazení, které je možné v zimě zapnout a vytvořit ledovou plochu. Loni v listopadu dokončená rekonstrukce hřiště trvala rok a vyšla na 46 milionů korun, 13,8 milionu z toho městská část získala jako dotaci od magistrátu. Projekt připravilo minulé vedení radnice. Hřiště zahrnuje také renovovaný skatepark, přibyly stroje pro fitness cvičení a úpravy se dočkaly mlatové plochy a cesty, osvětlení a technické zázemí.

Praha 5 také loni v listopadu ohlásila otevření provizorního zimního stadionu s ledovou plochou na městských pozemcích na pomezí Jinonic a Nových Butovic. Jeho vznik zaplatil miliardář a spolumajitel herní firmy Bohemia Interactive Slavomír Pavlíček. Sportoviště, které vzniklo jako náhrada za předloni uzavřený stadion Nikolajka, je otevřeno pro veřejnost a trénují v něm mladí hokejisté z HC Smíchov 1913 a Krasobruslařský klub Stadion Praha. Výhledově radnice zvažuje výstavbu trvalého stadionu.