Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Máma nechala holčičku v rozpáleném autě: Sama šla ke kadeřnici

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: MP Plzeň)
Autor: hra - 
10. dubna 2024
12:16

Rozum stát zůstává nad počínáním ženy z Tábora, která v úterý odpoledne nechala své malé dítě v autě a odešla ke kadeřnici. Automobil stál na přímém slunci a teplota vzduchu v tu dobu dosahovala 26 °C. Přehřátou holčičku z horké pasti vysvobodili hasiči.

Do Vančurovy ulice vyjížděla hlídka městské policie krátce po 13. hodině. Reagovala na zavolání kolemjdoucích, kteří v autě viděli plačící dítě. „Svědci čekali asi 20 minut u automobilu, a když se stále nic nedělo, zavolali 156. Ve voze seděla asi dvouletá holčička, upoutaná v autosedačce, byla zpocená a usedavě plakala. Auto stálo na přímém slunci. Vzhledem k tomu, že dítě bylo v nebezpečí života, přivolali strážníci zdravotníky i hasiče,“ řekl pro Blesk.cz strážník Pavel Šimek.

Uzamčené auto mělo stažená okénka jen o jeden centimetr. To hasičům stačilo k tomu, aby se dostali dovnitř a dítě vyprostili. Ve chvíli, kdy se podařilo dívenku dostat ven, přišla na místo její matka.

„Řekla strážníkům, že byla v nedalekém kadeřnictví. Přehřáté dítě odvezli záchranáři do nemocnice. Informovali jsme OSPOD a celou věc předali policii. Ta posoudí, zda se jedná o trestný čin, nebo nedbalostní přestupek,“ dodal Šimek.

Informace o nezodpovědném jednání matky vyvolala na sociální síti vlnu nevole. „Hlavně že má hlavu učesanou, ale v té hlavě chybí mozek,“ zhodnotila za všechny chování ženy Katarina H.

Video  Rodiče nechali v rozpáleném autě holčičku: Upocenou a omdlévající ji zachránili strážníci.  - MP Brno
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 11. dubna 2024 02:50 )

Ano, pamatuju si podobné scénky v pořadu Česká soda, jmenovalo se to Krutá kamera (youtube), skvěle by se to tam hodilo 😁

MADONNA ( 10. dubna 2024 23:14 )

Přesně

MADONNA ( 10. dubna 2024 23:14 )

👍🏻👍🏻👍🏻

MADONNA ( 10. dubna 2024 23:13 )

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Chcibytkojen ( 10. dubna 2024 22:31 )

V Austrálii podle zákona, má kdoliv právo v takové situaci rozbít okno auta jako první a až poté volat policii. Škodu hradí rodič dítěte a pokuta je v řádu tisíců $. 🥵

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání