Noční mela před zraky svědků se odehrála v nechvalně známém prostoru poblíž hlavního nádraží. Na začátku byla slovní přestřelka. „Ta přerostla ve fyzické napadení, při kterém dva muži v bílých mikinách surově zbili muže v žlutém triku. Ten zprvu útok opětoval, souboj to však nebyl vyrovnaný, přesile nemohl dlouho odolávat,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Ze záběrů je patrné, že při dlouhotrvajícícm napadení, četných tvrdých úderech a škrcení neznámý muž pravděpodobně upadl do bezvědomí. Tím však incident neskončil. Když se po chvíli probral, agresivní muži chtěli v souboji pokračovat. Přítrž jejich dalším ranám potom učinili až kolemjdoucí.

Policistům se k případu podařilo ztotožnit dva hlavní aktéry v bílých mikinách a vyslechnout několik svědků. Stále se jim však nedaří vypátrat, kdo je zbitým mužem ve žlutém triku.

Video
Video se připravuje ...

Brutální napadení v Nádražní ulici: Policie zná útočníky, hledá oběť Policie ČR

Hledají nejspíš Ukrajince

„Z výpovědí svědků vyplývá, že by mohl být ukrajinské národnosti, nebo měl alespoň podobným přízvukem mluvit. Z Ukrajiny by mohla být i dívka v zelených kalhotách, která na videu muže brání před dalším útokem. I s ní by potřebovali kriminalisté mluvit,“ dodal mluvčí. K totožnosti útočníků se odmítl vyjádřit.

Útočníkům hrozí obvinění z výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví. Kvalifikace ale záleží na tom, zda neznámá oběť utrpěla újmu na zdraví. „Kriminalisté by proto přivítali výpovědí dalších očitých svědků, se kterými doposud nehovořili. Ozvat se mohou na linku 158,“ shrnul policista.

Fotogalerie
5 fotografií