V jednom víkendu a na jednom místě mohou fanoušci popkulturních žánrů a témat potkat nevídané množství herců, komiksových výtvarníků, spisovatelů nebo dalších umělců. A současně být mezi prvními, kdo se dozví novinky z jejich oblíbených světů. „Snažíme se o to, aby byl každý z ročníků Comic-Conu pro návštěvníky jedinečným zážitkem. A letos jsme si vzhledem k půlkulatému výročí dali obzvlášť záležet. Bohatý program obsahuje víc než pět stovek pořadů. A přibyla na něj jména, která potěší spoustu fanoušků. Ať už třeba Kevin Sorbo, jehož proslavila role ve filmu Herkules a Amazonky a následně v seriálu Herkules, nebo Michael Ironside, významný herec s více než 270 filmovými a televizními rolemi, známý zejména jako herec zloduchů a antihrdinů. Fanoušci si ho mohou pamatovat třeba z Top Gunu, Total Recall, Terminator Salvation nebo z Hvězdné pěchoty,” slibuje za organizátory Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, která akci spolupořádá. Poslední potvrzení hosté tak doplnili zvučný seznam jmen herců z Červeného trpaslíka, Star Wars, Hvězdné brány či Harry Pottera, ale i dalších kultovních děl.

Pražský festival popkultury Comic-Con Prague slaví 5. výročí, a tak letos láká na megalomanskou podívanou. Pro fanoušky přidává celé patro navíc v O2 universu či sochu Všemocného Bowsera postavenou z kostek LEGO ®. Pro návštěvníky je díky rozšíření prostor připravená jedinečná interaktivní gamingová zónu a Treasure hunt s lákavými cenami, to vše o rozloze přes 350 m2. Na své si přijdou i oblíbenci technologií v Technologické zóně, která se taktéž oproti předchozím ročníkům rozrostla. Fanouškovský program bude probíhat ve 12 speciálních mini-sálech, zaměřených na žánry future, asian, wizzard, thron, comics a další. Nebudou chybět ani herní turnaje nebo různě zaměřené výstavy.

Program ozdobí, stejně jako každý rok, i soutěže cosplayerů. A jeho finální podoba je už fanouškům k dispozici na webu akce. Díky rozmanitému programu má i letos Comic-Con Prague speciální záštitu od primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody. „Moc mě těší, když se lidé baví. Comic-Con je báječnou příležitostí, jak se odreagovat a přijít na jiné myšlenky pro všechny věkové kategorie. I já rád uteču do jiných světů a potkám se tam s vámi,“ láká na akci pražský primátor. Její oficiální zahájení proběhne právě i za jeho přispění v pátek 5. dubna v 15:00.

Poslední vstupenky na festival na páteční nebo nedělní den je možné ještě koupit na webu akce.

Fotogalerie
42 fotografií