Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kouzelné dobrodružství dozdobené tóny, to je Harry Potter v koncertní verzi

Autor: red, Ivan D. Hladík - 
9. února 2024
19:00

Výjimečný skladatel John Williams je jedním z nejuznávanějších tvůrců filmové hudby v historii. Jeho talent a schopnost přinést magii do filmových světů jsou nezpochybnitelné, právě on udal trend budoucích melodií pro celou ságu Harry Potter. Její první díl teď s velkým orchestrem rozezní pražský sál O2 universum.

Jedinečný zážitek, který spojuje film a hudbu, se v metropoli odehraje 10. února. Rovnou dvakrát se diváci budou moci ponořit v O2 universum do světa kouzel a dobrodružství s Harrym Potterem a Kamenem mudrců při výjimečném kinokoncertu, od 13:00 hodin a pak 19:00 hodin (vstup od 12:00 a 18:00). Filmovou hudbu Johna Williamse, který před několika dny oslavil 92. narozeniny, zahraje 90členný symfonický orchestr Filharmoniků města Prahy pod taktovkou Ernsta van Tiela. „Těším se nejen na Prahu a její úžasnou atmosféru, ale i na návštěvu Muzea Bedřicha Smetany v Národním muzeu a také na skvělou gastronomii, a samozřejmě i na Čechy a české publikum,“ řekl renomovaný dirigent.

Harry Potter Harry Potter | Warner Bros

Přípravy úchvatného provedení filmové hudby, připomínající nezapomenutelné okamžiky z prvního setkání s verzí příběhů mladého čaroděje pro velké plátno, vyvrcholily v pátek večer. Harry Potter a Kámen mudrců je prvním snímkem z fenomenální série, která přinesla do světa literatury a kinematografie novou dimenzi. John Williams, známý svými epickými a emotivními skladbami, dokázal skvěle zachytit atmosféru a kouzlo světa, do nějž se neustále rádi vydávají noví a noví diváci, z nichž se takřka ihned stávají zároveň fanoušci. Hned úvodní tóny jeho hudby vtahují do říše, kde je všechno možné. Williamsova schopnost vytvořit ikonické melodie, které zůstávají v paměti diváků navždy, je ohromující. Přesvědčil tím i u dalších hitů, jakými trvale jsou Star Wars, Jurský park, Sám doma, Schindlerův seznam a desítek dalších.

Hudba je neoddělitelnou součástí filmového zážitku a dodává mu hloubku a emocionální rozměr. To dokazují podobné projekty, úspěšné a vždy těšící se zájmu tisíců diváků. Podobně proveden už byl například Pán prstenů. Filmová hudba teď živě podtrhne první setkání Harryho s magií, ale i s jeho přáteli Ronem a Hermionou, profesory bradavické školy čar a kouzel, nebo nepřáteli, s nimiž ho čeká ještě mnoho střetů. „Velice se těšíme, že českému publiku přineseme unikátní celosvětové turné Harry Potter in Concert. Takovou atmosféru nezažijete ani doma, ani v kině, proto je koncert tak jedinečný,” uzavírá producent koncertů Tibor Engler ze společnosti DRYEYE Film. Tak si jej užijte!

Poslechněte si filmové tóny z Harryho Pottera v upoutávce na návštěvu studia, kde vznikal:

Video  Harry Potter je mladý kouzelník, jehož filmové příběhy vznikaly ve studiích Warner Bros., kam míří každoročně tisíce návštěvníků... • VIDEO  - Warner Bros. Studio Tour
Video se připravuje ...

Co, kde, kdy, za kolik

Harry Potter a Kámen mudrců in Concert • Kde: O2 universum, Českomoravská 2345/17a, Praha 9 • Kdy: 10. 2. 2024, 13:00 a 19:00 (vstup od 12:00 a 18:00) • Za kolik: 1 090 až 2 250 Kč, vozíčkáři s doprovodem 1 290 Kč + 1 Kč.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi