Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Silná bouře ve Španělsku zabíjela: Čtyři mrtví, turista zemřel při sledování záchranářů

Autor: ČTK - 
28. března 2024
19:29

Ve Španělsku dnes v souvislosti s bouří Nelson při třech incidentech utonuli čtyři lidé. V Asturii na severozápadě Španělska mohutné vlny smetly britského turistu a ženu ze Španělska. V Tarragoně utonul mladý Maročan a Němec, který se ho z rozbouřeného moře pokoušel zachránit, napsala dnes agentura EFE.

Ve Španělsku platí výstraha před silným větrem a hustým deštěm. Na asturském pobřeží u Biskajského zálivu platí oranžový, druhý nejvyšší, stupeň výstrahy a meteorologové tam očekávali vlny vysoké až sedm metrů. Kvůli nebezpečné předpovědi několik měst zrušilo velikonoční procesí plánovaná na dnešek, píše agentura AP.

Britský turista, který ve Španělsku trávil dovolenou se svou partnerkou, se šel podívat na záchranné práce na mořském pobřeží u obce Muros del Nalón. Voda ho z vlnolamu smetla, na pomoc mu kolemjdoucí přivolali vrtulník. Záchranáři ale z vody vyzvedli už jen tělo bez života.

V sousední obci Cudillero vysoká vlna smetla ženu, která procházela přístavem. Vlny s ní smýkaly o kamení, nakonec ji vylovila rybářská loď. Záchranný tým se ji přes hodinu pokoušel oživit, ale bezúspěšně.

Na pláži v Tarragoně na severovýchodním pobřeží spadl 16letý Maročan nešťastnou náhodou do vody, když byl na pláži s přáteli. Kolemjdoucí třicátník německé národnosti se ho pokusil zachránit, ale také zemřel.

Zobrazit celou diskusi