Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Další zprávy z Motola o stavu Zemana: Operovaný prezident domů ještě nemůže

Aktualizováno -
25. března 2024
10:37
Autor: ČTK, Mii - 
25. března 2024
10:19

Další informace o aktuálním zdravotním stavu exprezidenta Miloše Zemana přinesla v pondělí Fakultní nemocnice v Motole. Podle ní je stav operovaného exprezidenta stabilizovaný a zvolna se zlepšuje. Domů z nemocnice však ještě Zeman nepůjde v řádu dnů, sdělila dnes mluvčí nemocnice Pavlína Danková. Od pátku leží Zeman na interní klinice, kam ho lékaři přeložili z jednotky intenzivní péče (JIP) na kardiovaskulární klinice.

Zeman, který se léčí s diabetem, se v nemocnici 14. března neplánovaně podrobil operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Kvůli vzniklému otoku museli lékaři Zemanovi provést dvě takzvané fasciotomie, tedy naříznout kryty svalů. Obě dvě už mohli uzavřít. Kvůli operaci byl bývalý prezident podle lékařů několik hodin v umělém spánku a byl napojený na plicní ventilaci.

„Operační rány se hojí příznivě, (Zeman) rehabilituje,“ uvedla dnes mluvčí ke stavu pacienta a doplnila, že exprezident pokračuje v nácviku chůze a jeho laboratorní výsledky se drží „v dobrých parametrech“.

V pátek lékaři novinářům řekli, že Zemanův stav je z podstaty jeho onemocnění nadále závažný, ale vývoj léčby je příznivý. Hrozí i opakování trombózy, čemuž přizpůsobili léčbu. Podle přednosty Interní kliniky 2. LF UK a FN Motol Radana Keila jde o takzvaně křehkého pacienta, jak lékaři označují především starší chronicky nemocné, kteří jsou více ohroženi dalšími komplikacemi.

Podle pátečního vyjádření Keila bude další vývoj záležet na hojení ran, kde se lékaři u každého podobného pacienta obávají komplikací, na rehabilitaci a výživě pacienta.

Video  Jak je na tom Miloš Zeman? Lékaři o zdravotním stavu exprezidenta  - Daniel Kristl
Video se připravuje ...

roxin ( 26. března 2024 11:19 )

Na svobodu pustil i zrůůdy: Jaroslav Oplíštil zneužil a udusil miminko, Jaroslav Gančarčík matka a 2 dcery, Antonín Marčík nechutné manévry s petardou, Jozef Slovák sériový vrah mladých dívek,,,atd. Má je na svědomí.Ten chlast je jen třešničkou na dortu!

roxin ( 26. března 2024 08:59 )

LŽEŠ!!! snažíš se ho omlouvat ale neomluvíš!!! Četla jsem o něm i o těch MNOHA PUŠTĚNÝCH VRAZÍCH NA SVOBODU, dokonce i se jmény a vraždami které spáchali, takže TO VÍM JISTĚ!!!Jen ten jeden případ jako první se vryl do paměti snad mnoha lidem, ale to neznamená že byl jeden!!! A ty amnestie byly dokonce 2!!!

6vox6 ( 26. března 2024 08:50 )

Hodně to bagatelizuješ. Pokud já vím, tak propustil jen jednoho vraha. Tuším, že se jmenoval Jozef Slovák. Ti ostatní se jimi teprve potom stali. To Havel nemohl tušit. Jinak seděli za méně závažné zločiny.

6vox6 ( 26. března 2024 08:40 )

No to je fakt. Doma by se mohl vymknout kontrole a to se potom dějí věci.

6vox6 ( 26. března 2024 08:37 )

To máš sice pravdu, ale jen pokud nedá pacient se zveřejněním svého zdravotního stavu svolení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa