Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Detaily Zemanova stavu po operaci. Nácvik chůze s chodítkem! Jak dlouho zůstane na JIP?

Autor: ČTK - 
20. března 2024
12:23

Bývalý prezident Miloš Zeman zahájil v motolské nemocnici po prodělané operaci rehabilitaci a absolvoval krátký nácvik chůze s chodítkem. Zůstává však na jednotce intenzivní péče. I když se laboratorní výsledky zlepšují, jeho stav lékařské konzilium nadále hodnotí jako závažný, uvedla dnes Fakultní nemocnice Motol v tiskové zprávě. Jak dlouho potrvá hospitalizace, lékaři stále nechtějí odhadovat. Na konci týdne by nicméně mohl být exprezident přeložen na interní kliniku.

Minulý čtvrtek se devětasedmdesátiletý Zeman v Motole neplánovaně podrobil operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Při zákroku mu lékaři sraženinu odstranili a provedli angioplastiku. Kvůli vzniklému otoku mu museli provést takzvané fasciotomie, tedy naříznout kryty svalů, oznámila nemocnice v pondělí.

Podle dnešního vyjádření osmičlenného lékařského konzilia je Zeman ve stabilizovaném stavu, při vědomí a zahájil rehabilitaci. „Po částečném ústupu otoku se podařilo uzavřít jednu ze dvou fasciotomií, zbývající je intenzivně ošetřována. Délku hospitalizace zatím nelze predikovat, avšak pokud bude nastolený trend pokračovat, plánujeme překlad na interní kliniku ke konci tohoto týdne,“ informovala mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková. Další informace poskytnou lékaři v pátek dopoledne na briefingu.

Zeman prostřednictvím svého facebookového profilu poděkoval lidem za přání k uzdravení. „Rozhodl jsem se, že vaše přání splním, a že neodejdu z české politiky, ale že se budu snažit i nadále být s vámi, s vašimi starostmi a s vašimi potřebami, jako prostý český občan Miloš Zeman,“ uvedl bez dalších podrobností.

Video  Ivana Zemanová odchází z návštěvy manžela v Motole.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

6vox6 ( 21. března 2024 07:31 )

Proč asi, že? 🙂

Uživatel_5708911 ( 20. března 2024 20:02 )

Milda pozdravuje Pavka. Vyřiď to pohunku

Tepeko ( 20. března 2024 15:38 )

Budu s Vámi jako prostý občan.(Který má nadstandardní péči,která by se jinému těžko dostala...)

Miroslav Miki ( 20. března 2024 15:17 )

Lihoš mezi vyznavače alko 👍

Miroslav Miki ( 20. března 2024 15:16 )

👍 👍

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa