Zápal plic je největší strašák lékařů, kteří o oblíbeného herce obětavě pečují. Vzhledem k letitému astmatu, zánětům průdušek a vysokému věku by totiž právě tato nemoc mohla být pro herce fatální. V prosinci 2021 Jirka zápal plic dostal a bylo hodně zle.

„Seskočil jsem hrobníkovi z lopaty, a to neříkám jako frázi, ale skutečnost. V Nemocnici Na Františku jsem doslova bojoval o život. Díky celému personálu a přístrojům mě dali do kupy, moc děkuju,“ přiznal herec, který tehdy dokonce musel být uveden do umělého spánku. Nyní se situace taky hodně přiostřila. „Jirkovi bylo moc zle, nemohl skoro mluvit, potřeboval okamžitou pomoc,“ prozradil zdroj z blízkosti herce.

Proč ale Jiří mlžil o poraněné páteři, je záhadou. Na zápalu plic přece není nic dehonestujícího nebo choulostivého. Přesto herec nepřiznal barvu a sváděl potíže na špatnou stabilitu a následné zranění. Ale už je aspoň jasné, proč sám říkal, že ho tentokrát z nemocnice hned tak nepustí.

Upravuje realitu

Jirkovi vadily i zmínky o chodítku, které měl doma údajně používat. „Nikdy jsem žádné neměl, jen berle,“ tvrdil herec. Ani ty mu ale bohužel neposkytly požadovanou stabilitu. Vedle naražené kostrče si prý poranil i ruku. Jen o plicích, o které šlo nyní v první řadě, ani muk!

 

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol v nemocnici: Stavějí ho na nohy! Udělal i dřep! Hana Höschlová

Fotogalerie
59 fotografií