Pobyt mezi čtyřmi stěnami prospěl jeho nemocným průduškám a pravidelné rehabilitace taky přinesly kýžené ovoce. U cvičicí tyče se herec hned pochlubil, že udělá dřep. „Doma bych necvičil,“ přiznává Krampol.

Stařík na špacíru

Moc se těší, až si vyjde na první procházku po dlouhé době. „Rád jsem chodil na Malou Stranu. Takže až to půjde, vyjde si stařík na špacír,“ usmívá se spokojeně. Vadilo mu, že lidem podle reakcí na netu přišlo divné, že je často ve špitále. „Zdá se mi normální, že mám v pětaosmdesáti nějaké problémy. To dneska mají i mladí lidé. Jen jsem se bál, abych neupadl. Já totiž před svátky doma spadl a bylo štěstí, že umím padat, správně jsem se stočil. Kdybych si něco zlomil, bylo by zle,“ ví moc dobře Krampol.

Shodil 8 kilo

Rozloučil se dokonce i s tlačítkovým telefonem pro seniory a už bravurně ovládá dotykový. „Můžu si najít starší fotky. Třeba kde jsem ještě s Olinkou Schoberovou,“ zasní se na chvíli. „Do domova důchodců se fakt nechystám. Doma mi uklidí zdravotní bratr a soused Honza a s jídlem nejsem náročný. Mám rád i brambory na loupačku a česnečku,“ tvrdí Krampol. Maso mu už prý stejně moc nejede, a je to na něm i vidět. Říká, že podle váhy zhubl osm kilo, ale vypadá to spíš, že má dole tak patnáct. Pro jeho nohy je to každopádně dobře.

Pořad a písničky

Manažer Miloš Schmiedberger (76) se raduje z dobrých zpráv a už svému svěřenci chystá práci. „Jirka je stále akční. Až to profesor Špaček povolí, můžeme to rozjet. V Divadle Reduta budeme mít pravidelný zábavný pořad ještě se zpěvačkou Hankou Křížkovou. Vedle toho bude Jirka provázet mluveným slovem šansony Josefa Fouska, zpívat bude Natálie Grossová,“ prozrazuje manažer nejnovější plány.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol v nemocnici Hana Höschlová

Fotogalerie
38 fotografií