Jiří Krampol musel během Vánoc opět vyhledat pomoc lékařů. Tentokrát ho trápily potíže s nejistou chůzí a závratěmi. Dokonce prý padal a jeho blízcí i kolegové o něj začaly mít obavy.

Pomalu se smiřoval s LDNkou

Pod vlivem vleklých zdravotních problém se herec málem začal smiřovat s nejkrajnějším řešením - pobytu v léčebně dlouhodobě nemocných nebo domově pro seniory, kde by měl neustálý lékařský dohled. Vše už vypadalo poměrně bledě, ale nakonec do všeho zasáhla hercova silná vůle.

„Opravdu se ještě do LDNky nechystám. Už píší i hlouposti, že půjdu do domova důchodců v Nitře, nebo se řeší, kdo si převezme mé klíče od bytu. To už mi připadá úplně scestné a drzé si takhle vymýšlet. Jsou to podpásovky. Až budu potřebovat LDN, až se nebudu moci sám hnout, nezbude mi nic jiného. Ale dokud člověk chodí a má práci, tak není důvod,,“ rozhořčeně vyvrátil domněnky o podlomeném zdraví Jiří Krampol eXtra.cz

Dělá vše proto, aby mu bylo líp

Podle všeho jsou zdravotní problémy, se kterými se herec stejně jako každý druhý senior potýká, ještě v normě. Ten sám dělá všechno proto, aby se hrozbě pobytu v léčebně dlouhodobě nemocných úspěšně vyhnul. A daří se mu dělat rychlé pokroky.

„Je to prostě tak, že jako starý chlap ve svých skoro 86 letech mám problém s kolenem. Nejsem žádná výjimka, problémy mají všichni důchodci. Dělám ale všechno pro to, abych se zase zvednul na nohy,“ vysvětlil Krampol.

Pomáhají rehabilitace

Podle všeho známému moderátorovi pořadu Nikdo není dokonalý zabírají na problémy s kolenem a nejistotou při chůzu pravidelné rehabilitace. 

„Dělám neskutečné pokroky. Jsem od minulého týdne na rehabilitacích, máme je dvakrát denně a skvěle zabírají. Dva roky jsem už v podstatě nechodil, maximálně jsem se jen přesunoval na krátké vzdálenosti, třeba od auta na jeviště, ale nic moc víc. Proto se musí posilovat a trénovat nohy. Jak zeslábly, pak se mohlo stát to, že jsem šlápl do prázdna a koleno tu nohu neudrželo,“ popsal Krampol eXtra.cz a pokračoval: „Když jsem sem přišel, po pěti nebo sedmi krocích jsem už cítil bolest. Teď ujdu i třicet kroků. Je to třikrát lepší, než když jsem sem nastoupil. Další fáze jsou schody, na ty jsem zvědavý,“ shrnul pyšně známý bavič, který se do domova důchodců rozhodně prozatím nechystá.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol opět mezi lidmi: Lidský smích mě nabíjí silou Matyáš Janíček, Lukáš Červený

Fotogalerie
48 fotografií