Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jiří Krampol (85) znovu v nemocnici: Rok plný potíží a bolesti na lůžku!

/
  • Krampol je poslední rok v nemocnici víc než doma...
    1. března 2024 ● 13:26

    Nedlouho poté, co ho z nemocnice po dlouhých pěti týdnech propustili domů, už Jiří Krampol (85) zase leží v Praze Na Františku! V poslední době je přitom ve špitálu víc než doma. S čím vším se léčil jen za poslední rok? 

  • 1.

    Únor

    Za aktuálním pobytem v nemocnici, kde leží od pondělí 26. února, stojí hned dva pády, při nichž si Krampol ošklivě narazil kostrč. I tentokrát se tak hospitalizace protáhne na několik týdnů. Jak herec přiznal Blesku, problémy mu dělá chodítko, které mu »nacpali« lékaři. „Špatně se mi s ním chodí,“ posteskl si. Krampolův stav se navíc opět zhoršil, protože nerespektoval rady lékařů. 

     

  • 2.

    Leden

    V nemocnici strávil herec i celý leden. Na druhý svátek vánoční se nechal raději převést na František, protože cítil slabost v nohou. Moc dobře totiž věděl, že kdyby ve svém věku upadl, nebylo by to vůbec dobré. V nemocnici si poležel přes pět týdnů a jednalo se o jeho zatím vůbec nejdelší hospitalizaci. Lékaři ho nakonec postavili na nohy – dokonce Blesku předváděl, že už zvládne i dřep. „Pan profesor Špaček dokázal udělat zázrak. Nezadýchávám se a chodím už i bez berlí,“ chlubil se herec nadšeně ještě ve špitálu.

  • 3.

    Prosinec

    Další krize potkala »českého Belmonda« na začátku prosince. Kamarád Honza, zdravotní bratr z Nemocnice Na Františku, k němu 5.12. v podvečer do bytu přivolal záchranku! 

     

    „Jirka je doma, není mu dobře. Teď jsem volal rychlou s doktorem, protože je na tom tři dny špatně. Je celý oteklý. Uvidíme, až přijede lékař. Tři dny jen leží a je oteklý, vůbec neotevře oči. Nemohu s ním být celou noc a trnout strachy. Vždy jsem ho poslal do Nemocnice Na Františku, ale teď je oteklý, je mu špatně, stěžuje si, že chce umřít,“ popsal dramatické chvíle Jan redakci ŽivotVČesku.cz.

     

    Když ale deník Aha! Krampolovi zavolal, dočkal se na první poslech docela rozumného vysvětlení, co se vlastně mohlo stát. „Já jsem nikam nechodil, protože nejezdil výtah. A není pravda, že jsem nejedl, já jsem se právě přejedl a měl jsem na sebe vztek,“ řekl herec. Oteklé oči měl prý z alergie. „Už je to dobré. Měli by mě pustit,“ potvrdil zmatečně s tím, že nechápe, proč jeho kamarád blázní.

  • 4.

    Listopad

    V půlce listopadu postihl Krampola (opět jen krátce po propuštění z nemocnice) další kolaps. Na křtu jeho knihy Vylomeniny 14. listopadu se to jen hemžilo samými marody, a není proto příliš divu, že sám Krampol skončil opět v Nemocnici Na Františku! Nedlouho předtím si tam poležel kvůli podezření na zápal plic. 

     

    Studené a deštivé počasí mu nedělalo dobře a stěžoval si na problémy s dýcháním. Tentokrát mu lékaři nakázali „jen“ domácí vězení. 

  • 5.

    Říjen

    Na konci října skončil Krampol na jednotce intenzivní péče Nemocnice Na Františku kvůli problémům se srdcem, s dýcháním a s chůzí. Léčbu pomocí antibiotik a pobyt v nemocnici mu doporučil jeho lékař pan Špaček.

     

    „Moje srdce už funguje blbě. Jednak jsem starej a jednak mám těch problémů víc. Byl jsem plný vody, vytáhli ji ze mě jedenáct kilo. Kvůli ní se mi blbě dýchalo a chodilo,“ přiznal webu eXtra.cz Jiří s tím, že dostal antibiotika a léky na odvodnění. A je pravda, že tehdy vypadal výrazně pohublejší. V nemocnici si poležel dva týdny. 

  • 6.

    Září

    V září Krampol nápadně chyběl na pohřbu svého dobrého kamaráda, velmistra bojových umění, samuraje a malíře Františka Kollmana (†76). Oficiálně se omlouval tím, že mu pohřby nedělají psychicky dobře.

     

    Krátce před tím se ale objevil na tiskovce televize A11 a kvůli problémům se spánkem a následné únavě si v jeden moment přímo na akci dal šlofíčka. Fotografům to samozřejmě neuniklo... 

  • 7.

    Červen

    Srpen a červenec naštěstí prožil Krampol bez větších potíží. V červnu ale takové štěstí neměl... Ve čtvrtek 29. ho sanitka převezla do špitálu, když se blízcí začali vážně obávat o jeho život! Vůbec totiž nemohl dýchat.

     

    Všechno začalo už ve středu odpoledne. Jiří Krampol poskytl narozeninový rozhovor novinářům, pak se vydal domů a tehdy nastal malér. „Udělalo se mu tak slabo, že by ani za ten roh, kde bydlí, nedošel,“ popsal Blesku přímý svědek. „Obsluha mu nabídla sklenici vody a asi po půlhodině mu pak pomohla dojít domů,“ dodal s tím, že tam se Krampolův stav zhoršil.

    Po půlnoci se začal dusit a soused Honza, který o něho už několik let přátelsky pečuje, zavolal bez váhání rychlou pomoc. Krampola převezli záchranáři do Nemocnice Na Františku, kde ho ihned napojili na infuze. A výsledek? „Je mi dobře. Teda líp,“ řekl Blesku slabým hlasem. Hospitalizovaný byl několik dní. 

     

    Problémy s průduškami měl už před kolapsem. „Chodím na kyslík, abych mohl fungovat,“ prozradil v půlce června. 

  • 8.

    Jaro

    Také jaro prožil herec v poměrně dobrém zdraví, až na průdušky, které má Krampol špatné rodově – jak říká, trpěly na ně i jeho maminka a babička. Problém nastal, když se v únoru nechal potřetí očkovat proti covidu-19. 

     

    „První dva dny po poslední injekci mi bylo hrozně. To jsem myslel, že umřu. Tak blbě, tak strašně mi bylo, že jsem myslel, že končím. Nechtěl jsem to, ale jak řádí virózy, tak kdybych to čapl, odnesl bych to. Prostě prevence,“ uvedl pro eXtra.cz Krampol. Poslední dobou mu haprovalo zdraví, a tak ho lékař prý přemluvil, aby kvůli oslabeným průduškám raději očkování podstoupil, i když o to dabér původně nestál a již dopředu hlásil, že očkování není pro něj. 

    Bohužel měl zrovna tu smůlu a těžké příznaky ho neminuly. Problémy pociťoval už před 2 lety po druhé dávce. „Sejmulo mě to,“ řekl tehdy, ale bojoval jako lev a uzdravil se. Po třetí dávce ovšem musel bojovat o život. Sám to nepřičítal přímo vakcíně, ale nachlazení, které se rozrostlo až do zápalu plic. Nakonec měl i Krampol, který vždycky tvrdí, že mu nic není, o sebe strach. 

     

    Všechno naštěstí dopadlo dobře. „Už mi je líp, ale pořád mě trápí průdušky, se kterými jsem byl před pár týdny ve špitále. Jsem pořád ještě radši zavřený doma, jen výjimečně si zajdu na chvilku na kafe, ale mezi víc lidí opravdu nejdu. Musím to vydržet do konce února, pak už by to mělo být lepší,“ dodal český dabér Belmonda. Od smrti manželky Hanky (†59) v roce 2020 má Jiří dost problémů a zdravotních lapálií. Nezbývá než doufat, že už si vše špatné vybral.

  • 9.

    Galerie

    Na všechny fotky se podívejte do galerie. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Jiří Krampol v nemocnici: Stavějí ho na nohy! Udělal i dřep! Hana Höschlová

    Fotogalerie
    62 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

ivan ponocný: - jo jo, ty včeličky a tečky, to je pochoutka …

(01. 03. 2024 15:17)

profano: Už s ním běžte do 🚽.

(01. 03. 2024 14:29)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy