Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prezident Pavel o Zemanovi v nemocnici: Dorazí za ním na návštěvu? Exprezident se ozval

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
19. března 2024
18:16
Autor: Vera Renovica, vei - 
19. března 2024
14:47

Přátelé nejsou, ani dobří známí. Exprezident Miloš Zeman (79) o svém nástupci Petru Pavlovi (62) dokonce odmítá mluvit s dovětkem, že nechce říkat nic ošklivého. Současná hlava státu je ale nad věcí a ve speciálním dílu pořadu Hráči naznačuje: přeju Zemanovi uzdravení a klidně ho navštívím!

„Přeji panu prezidentovi Zemanovi rychlé uzdravení a brzký návrat z nemocnice domů,“ napsal už dříve na sociální síť X Petr Pavel. Na dotaz moderátorky Very Renovici (38), zda neplánuje udělat i něco navíc, třeba svého předchůdce ve funkci navštívit, lišácky odpověděl: „Pokud vím, tak Miloš Zeman je na jednotce intenzivní péče a tam se ani nevolá, ani nepovolují návštěvy.“

Nakonec ale dodal, za jakých podmínek by si s ním potřásl rukou. „Já mu jako komukoliv jinému přeji brzké uzdravení, protože názorový nesoulad neznamená, že bych mu přál něco špatného. Na druhou stranu jsme si s Milošem Zemanem nebyli tak blízko, abych ho navštívil jako jeden z prvních, takže uvidíme, jak se ta situace vyvine a kdy bude schopen přijímat návštěvy,“ řekl Pavel v Hráčích. „To znamená, že byste ho klidně navštívil, ale až už nebude na JIP?“ ptala se moderátorka. „Řekněme, že je to takhle správně, ano,“ odpověděla hlava státu.

Video  Prezident Pavel v Hráčích: Co rozhodne o případné jeho druhé kandidatuře? A u koho by uvažoval o amnestii?  - hrc, Fameplay Live/Blesk, Vera Renovica
Video se připravuje ...

Další informace z Motola ve středu

Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je šestý den v péči pražské Fakultní nemocnice Motol, se nezměnil. Další informace poskytnou lékaři po dohodě s rodinou ve středu. Lékaři Zemana hospitalizovali po prohlídce, kdy rozhodli o okamžité operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy způsobenému krevní sraženinou. V pondělí lékaři upřesnili, že po prvotní operaci se vyskytla komplikace související s otokem končetiny. Bylo nutné Zemanovi naříznout svaly a ošetřovat je do odeznění otoku. Jak dlouho bývalý prezident zůstane v nemocnici, zatím není jasné. Bude záviset i na tom, jak se budou rány po provedené fasciotomii hojit.

První slova Zemana: Budu nadále s vámi

Sám Zeman poděkoval za přání v úterý skrze svůj facebookový účet. „Vážení a milí spoluobčané, vám všem, kdo jste mně popřáli krásná přání, abych se uzdravil, za tato přání velice děkuji,“ napsal exprezident. 

„Rozhodl jsem se, že vaše přání splním, a že neodejdu z české politiky, ale že se budu snažit i nadále být s vámi, s vašimi starostmi a s vašimi potřebami, jako prostý český občan Miloš Zeman. Ještě jednou vám děkuji!“ dodal tak trochu záhadně.

Pořad Hráči: Pravidelně v Blesku ti, co vládnou Česku!

Blesk už druhým rokem přináší čtenářům a divákům exkluzivní pořad Hráči, v němž se vystřídají všichni, kdo v Česku něco znamenají ve sféře byznysu, politiky i na rozhraní těchto dvou disciplín. Zhruba hodinové rozhovory, které vede zkušená moderátorka politických debat i rozhovorů s vrcholnými ústavními činiteli, Vera Renovica (38), si můžete vychutnat každé dva týdny na webu Blesk.cz. A to vždy v pondělí. V tentýž den si pak jejich písemnou podobu přečtete v tištěném deníku Blesk. To vše, abychom našim čtenářům umožnili podívat se za oponu, za níž se rozhoduje o našich životech, peněženkách či budoucnosti našich dětí. Jestli chcete vědět víc o těch, kteří skutečně vládnou zemi, v níž žijete, dívejte se na Hráče na Blesk.cz!

Uživatel_5484859 ( 22. března 2024 14:19 )

Co užíváš?

E M ( 22. března 2024 11:52 )

Raděj ať za ním nechodí. Jak tak vandruje- jak říkala bábi- "neví kam se svou troškou dřív" ještě by mu přinesl nějaké cosi.

No a k tomu šedivěníá... Páni stačil rok a je z něj otřesněj dědek i výzorem. Nějak rychle zestárnul, kam se poděl ten vymalovaný švihák. Že by co v hlavě to na onličeji - jak se číkávalo.- hmm

roxin ( 20. března 2024 06:25 )

Ani NE! Pokud jsem dobře četla tak jsi změnil y ale psal jsi o skloňování a interpunkčním znaménku. Že ti vadí i to interpunkční znaménko je docela úsměvné. 😃 Každému někdy něco uteče, myslím tím chybu a nevadí mi, pokud mám zájem si něco přečíst čtu a chyby přehlížím. Pravopis a spisovná čeština na diskusi nezajímá mě ale ani pravidla diskuse (kdyby to vyžadovala pravidla-diskuse by nebyla diskusí ale školou) které kdyby sis přečetl bys věděl. Co se nelíbí mě ale ani pravidlům je AROGANCE A HULVÁTSTVÍ které mažou. Takže pokud si chceš něco přečíst třeba tento můj příspěvek tak budeš muset i s chybami (nebo ho nečti) a chyby si nechávej pro sebe nebo přehlížej a vzpomínej na pravidla a řiď se podle nich. Stačí ti to???

6vox6 ( 19. března 2024 22:25 )

Takže zase nic, jen plky.

6vox6 ( 19. března 2024 22:24 )

Jsem 6vox6, to ti musí stačit.

Zobrazit celou diskusi