Pražské kino Lucerna ožilo stříbrným leskem hvězd, když se tu konala velkolepá premiéra dokumentu Haló, tady Havel, slyšíme se o bývalém prezidentovi Havlovi (†75). Na červeném koberci se před objektivy fotografů procházely hvězdy nejrůznějšího kalibru - prezidentka Čaputová (50), která tak přišla uctít památku Václava Havla, jeho manželka Dáša Havlová (70) i další, ale všechny záblesky fotoaparátů patřily dvěma mužům večera: charismatickému Jiřímu Bartoškovi a suverénnímu Petru Pavlovi.

Dokument o Havlovi, který byl toho večera středem pozornosti, zůstal na okamžik ve stínu této módní přehlídky dvou pánských idolů. Bartoška, se svým ležérním klidem, si vyměňoval přátelské pozdravy s hosty, zatímco Pavel, s postojem vojáka a vůdce, přilákal k sobě ty, kteří obdivují pevnou ruku a jasné vedení. Jejich rozdílné osobnosti se odrážely nejen v jejich chování, ale i ve volbě oděvu.

Bartoška, který je již dlouhá léta tváří karlovarského filmového festivalu, dorazil ve společnosti elegantní manželky Andrey Bartoškové (71). Jeho oblek byl klasické černé barvy spolu s bílou košilí a dokonale lichotil jeho stylu. Vedle něj prezident Pavel ztělesňoval moderní eleganci v jednobarevném šedočerném obleku, který zdůrazňoval jeho vojenskou postavu, ale měl na druhou stranu na sobě příliš mnoho odstínů černé.

Na první pohled by se mohlo zdát, že Bartoška vedl v kategorii tradičního stylu, zatímco Pavel si vysloužil body za moderní prvky. Bartoškovy brýle s tenkým rámečkem a decentní účes dokreslovaly jeho postavu dokonalého gentlemana, který ví, co mu sluší. Pavel naopak ukázal, že se ještě hledá.

Anketa

Kdo má větší charisma?

Petr Pavel
Jiří Bartoška

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška na Českém lvu: Eben opět prokázal, že je absolutní jednička! 

Fotogalerie
54 fotografií