Onkologickým pacientem je v seriálu už několik let, což mu propůjčilo nárok být ironický a trefně komentovat doktory při vizitách. A právě do jeho pokoje na vedlejší postel ulehla hlavní postava seriálu, kterého představuje Filip Březina. Pochopitelně tak měl s Bartoškou nejvíc společných scén.

Nula milimetrů

„Je to skvělý herec a hraje se s ním hrozně dobře,“ pochvaloval si rodák z Ostravy. Byť většinu natáčení proležel oceňovaný herec v posteli, musel sehrát i pár dramatických scén. Například neurologický kolaps, jak jste viděli včera. Stejně jako jeho mladému parťákovi mu museli vyholit vlasy na 0 mm a dvě hodiny mu maskovat hlavu tak, aby byla úplně holá. „Běžně jsme s panem Bartoškou seděli v maskérně třeba už ve tři ráno,“ smál se mladý absolvent DAMU.

Klidnější tempo

Režim natáčení se nicméně prý výrazně měnil, když byl prezident karlovarského festivalu na place. „Najednou nikdo nespěchal, protože tam byl pan Bartoška. Pomaličku se to nazkoušelo a natočilo bez časového tlaku. Na všechno byl čas a šlo se i na cigárko,“ vylíčil Březina. 

Štáb musel brát pochopitelně na zřetel to, že si onkologickým onemocněním herec sám prošel. „Příběh Smysl pro tumor je o tom naučit se žít s nemocí a naučit se s ní bojovat, určitě hodně lidí tohle téma zajímá,“ okomentoval osmidílný seriál Bartoška, kterému se nedávno rakovina vrátila. „Samozřejmě je mi to hrozně líto, šokovalo mě to, ale je to, jak to je. Člověk s tím nic neudělá,“ komentoval to Filip v pořadu Face face, pro kterého byla rakovina jen role. „Dostane se z toho,“ dodal pevně. Další díl sledujte v neděli od 20.10 hodin v České televizi.

Video
Video se připravuje ...

Filip Březina ukázal zákulisí natáčení Smyslu pro tumor Instagram, Česká televize

Fotogalerie
43 fotografií