Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pavel pro Hráče: Situace se mění spíš k horšímu! Putin se snaží vrátit Rusku význam SSSR

Autor: simao, vr - 
18. března 2024
17:25

Prezident Petr Pavel (62) se stal hostem mimořádného dílu pořadu Blesku Hráči. Na rozhovor s ním se budete moci podívat na Blesk.cz již v úterý 19. března. Pavel exkluzivně pro Blesk okomentoval výsledky ruských voleb, které nijak nepřekvapily – Vladimir Putin (71) pokračuje coby vládce Kremlu, Rusové ho zvolili na dalších 6 let. Získal 87,28 procent hlasů. Co si o tom myslí Pavel? Nic moc se nemění, a pokud ano, tak spíš k horšímu, varuje český prezident.

Vladimir Putin se v neděli radoval z očekávaného vítězství v ruských prezidentských volbách. Dosáhl na výsledek přes 87 procent hlasů, rovněž účast byla nejvyšší v novodobé historii Ruska - 77 procent. Ze Západu však znějí slova o netransparentních, nedemokratických volbách. A dokonce i o frašce.

Prezident Petr Pavel okomentoval ruské volby pro pořad Hráči. „Je to očekávaná zpráva. Nikdo asi neočekával, že by v ruských prezidentských volbách, pokud je tak můžeme nazvat, došlo k nějakému překvapení. Situace v Rusku je taková, že vlastně žádný z tzv. opozičních kandidátů nebyl natolik relevantní, aby jakkoliv mohl Vladimira Putina ohrozit a stejně tak není úplně transparentní průběh voleb, protože byla i na základě zpráv z ruských médií řada situací, kdy ten výsledek v některých místech by mohl být sporný. Ale já si myslím, ať už by byl podroben zkoumání, tak Vladimir Putin by vyhrál tak jako tak,“ uvedl pro Blesk Petr Pavel.

Video  Pavel v Hráčích o vítězství Putina: Situace se mění spíš k horšímu!  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Pavel: Putin chce konec podpory Ukrajiny

„Pro svět je to zpráva o tom, že ruská politika tak, jak ji známe z posledních let, bude pokračovat. Vladimir Putin je evidentně přesvědčen o tom, že ta jeho snaha navrátit Rusku význam bývalého Sovětského svazu je stále stejná, stejně jako snaha o podrobení Ukrajiny,“ upozornil Pavel.

Putinovi přitom jde podle českého prezidenta ještě o další věc. „Celou část světa, která podporuje Ukrajinu, přinutit k tomu, aby vzali na vědomí stav, který chce Vladimir Putin, to znamená přestat podporovat Ukrajinu a respektovat to, že Ukrajina bude součástí ruského vlivu," upozornil v pořadu Hráči Pavel.

Co tedy podle něj přinesly ruské volby, které proběhly od pátku do neděle? Výsledek je podle Pavla jasný. „Nic se nemění, a pokud ano, tak jenom spíš k horšímu, než k lepšímu,“ dodal český prezident.

Sledujte pořad Hráči již v úterý 19. března na Blesk.cz!

Petr Pavel napřed říkal, že jeden mandát stačí. Teď ale začal uvažovat o tom, že by si mohl střihnout i druhé funkční období na Hradě. Nejen o tom bude další díl pořadu Blesku Hráči, kde bude speciálním hostem právě Petr Pavel.

Moderátorka Renovica (38) probere s prezidentem mnohem více témat. Třeba to, jak vidí coby hlava státu současné česko-slovenské vztahy a jak by je mohly ovlivnit blížící se prezidentské volby u našich sousedů.

Řeč bude také o výrocích francouzského prezidenta Emmanuela Macrona (46), který připustil pozemní operaci svých vojáků na Ukrajině. Věnovat se budou i domácí politické scéně.

Třeba jak si vysvětluje dominanci hnutí ANO v předvolebních průzkumech a zda je šéf hnutí Andrej Babiš (69) bezpečnostním rizikem pro tuhle zemi, jak zaznívá z vládního tábora? A umí si prezident představit, že by jmenoval vládu složenou ze současné opozice – tedy hnutí ANO a SPD?

To i mnohem víc najdete ve speciálním díle Hráčů už zítra na webu Blesk. cz, to zásadní z rozhovoru pak o den později v tištěném Blesku.

Video  Pavlův poradce a exvelvyslanec Kolář o Putinovi, válce na Ukrajině i vulgarismech svého syna  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

 

nadčasový MP ( 20. března 2024 07:53 )

Ale neříkej. Nejlepší volební program za posledních 30 let má SVD a jsou na chvostu. Voliči ti řeknou, že je volit nebudou, protože hlasy propadnou. Tak podle čeho se rozhoduji? Volební program to nebude. Proč nesabotovali v 2. kole prezid.voleb volby, kdyz nechtěli ani jednoho z kandidatu? Proč voli tzv.nutne zlo? Kdyby to nedělali, výsledek by vypadal úplně jinak.

Uživatel_5486376 ( 20. března 2024 06:28 )

Komunistický agent Pávek je hrozba pro českou republiku má za úkol nás zatáhnout do války stydím se za Čechi kteří toho komunistů volili

JaNat ( 19. března 2024 15:37 )

Jo a ještě, že ti nevadilo, když se PePa navážel do paní Ivany a kritizoval Zemana? Neeeee, to ti nikdy neva, to ještě zatleskáš co? Podpantofláku.

JaNat ( 19. března 2024 15:28 )

Nevím všechno, ale nemám tak vymytý mozek jako ty.

JaNat ( 19. března 2024 15:26 )

Já nehysterčím, neumíš číst? Já se těm tvým blábolům směji.

Zobrazit celou diskusi