V dojemném vzkazu, který princezna adresovala národu, Kate oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina, přestože si lékaři původně mysleli, že se o rakovinu nejedná. Výsledky pooperačních testů však ukázaly něco jiného.

Její video okomentovala expertka na řeč lidského těla Judi Jamesová. „Je téměř nemožné sledovat toto odvážné sólové vystoupení Kate, aniž byste se sami nerozplakali. Sedí bledá, ale stále elegantní a krásná, oblečená v ležérním svetru, přináší tuto neobvyklou zprávu,“ uvedla Jamesová pro britský Mirror.

„Jaký manžel by chtěl vidět svou manželku, jak nahrává zprávu, jako je tato, sedící o samotě, zvlášť když pak ještě musí požádat o soukromí, aby se mohla léčit? Ale skutečnost je taková, že Kate naznačuje sílu a vůli budoucí královny,“ prozradila expertka své dojmy z videa.

Projev manželky prince Williama začíná tím, že děkuje veřejnosti za trvající podporu a přání všeho dobrého v době, kdy se zotavovala doma ve Windsoru. „Můj lékařský tým mi doporučil, že bych měla podstoupit preventivní chemoterapii a nyní jsem v raných fázích této léčby,“ vysvětlila Kate. Podle expertky se její tón hlasu změnil ve chvíli, kdy začala mluvit o dopadu na její milované a o tom, jak těžké bylo vysvětlit tuto situaci jejich dětem.

„Mít Williama po mém boku je velkým zdrojem útěchy,“ tvrdí Kate na videu a právě tento okamžik zaujal expertku, protože se podle ní jedná o moment, kdy princezna ukáže jeden z nejslabších úsměvů. „Tragédie, pokud jde o řeč jejího těla, vychází z jejích kontrastních signálů. Se vztyčenou hlavou ukazuje tolik známek odhodlání a odolnosti,“ vysvětluje Jamesová.

Po důsledné analýze si je expertka jistá, že její hlas hrozí zlomením ve chvíli, kdy mluví o Williamovi a a její rodině. „Jemné uklidňující gesto naznačuje sílu vůle, i když je patrná určitá úzkost,“ vysvětlila Jamesová s tím, že princeznina levá ruka se zvedá, aby ukázala touhu udržet kontrolu a snažila se klidnit ve chvíli, kdy prozrazuje, že je v počátcích chemoterapie. Jediným náznakem jakékoliv vnitřní úzkosti je jemné mnutí palce, což je podle odbornice gesto podporující vlastní pohodlí.

Přestože pro své fanoušky neměla Kate Middletonová příliš dobrých zpráv, působila ve výsledku optimisticky a dokonce zmínila i návrat do práce a ujistila, že se stává každým dnem silnější od chvíle, kdy se začala léčit. Nicméně ale požádala o soukromí nejen pro sebe, ale i pro svou rodinu a video zakončila poselstvím pro všechny, kteří také bojují s touto nemocí. „Neztrácej víru ani naději. Nejsi sám,“ dodala.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Catherine promluvila o své rakovině Instagram

Fotogalerie
104 fotografií