Kate Middletonová, dnes princezna Catherine, prostřednictvím sociálních sítí oznámila, že v lednu  podstoupila velkou operaci břicha. Přestože to zprvu vypadalo, že její stav není rakovinný, testy po úspěšné operaci prokázaly přítomnost rakoviny. „Byl to samozřejmě obrovský šok a William a já jsme dělali vše, co bylo v našich silách, abychom to zpracovali,“ svěřila se. „Trvalo i nějakou dobu, než jsem se zotavila z velké operace, abych mohla začít s léčbou.“

Její mluvčí k tomu uvedl: „Nebudeme sdílet žádné další soukromé lékařské informace. Princezna má právo na lékařské soukromí, stejně jako my všichni.“ 

Na otázku, kdy princezně tuto zprávu lékaři sdělili, mluvčí objasnil, že to bylo hned, „jakmile byly dokončeny pooperační testy a zkontrolovány výsledky“. Zdůraznil však, že aktuálně je Kate „na cestě k uzdravení“ - protože na konci února zahájila preventivní chemoterapie. 

Video
Video se připravuje ...

Princezna Catherine promluvila o své rakovině Instagram

Pro princeznu z Walesu i jejího muže, následníka trůnu Williama (42), to bylo několik „neuvěřitelně těžkých pár měsíců“ a pro Kate bylo důležité, aby se vyrovnala se svou diagnózou, zotavila z operace a začala svou cestu k uzdravení. Princezna se chtěla podělit o tyto informace, až když spolu s princem cítili, že je to pro ně jako rodinu správné,“ upřesnili mluvčí s tím, že během tohoto období byly pro ni prioritou její tři děti - princové George (10) a Louis (5) a princezna Charlotte (8).

To, že je jejich maminka vážně nemocná, jim tedy řekla až v době, která pro ně byla vhodná. Umožnila jim porozumět a zpracovat tuhle negativní zprávu ještě předtím, než se dostane na veřejnost. Vzhledem k tomu, že dětem dnes odpoledne v Lambrook School začaly velikonoční prázdniny, rozhodla se Kate, že nyní je ten správný čas se o toto zjištění podělit s celým světem. Palác neuvedl, jak dlouho její léčba potrvá, jen požádal média a veřejnost, aby nad její nemocí nijak dál nespekulovaly. 

Fotogalerie
55 fotografií