O tom, že jí byla diagnostikována rakovina a nyní podstupuje preventivní chemoterapii, informovala budoucí královna prostřednictvím emocionálního videa, které zveřejnila v pátek večer.

"V lednu jsem v Londýně podstoupila velkou operaci břicha a tehdy to vypadalo, že můj stav není rakovinný. Operace byla úspěšná. Testy po operaci však prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, abych podstoupila kúru preventivní chemoterapie, a nyní jsem v počátečních fázích této léčby," přiznává v emotivním videu.

"Byl to samozřejmě obrovský šok a William a já jsme dělali vše, co bylo v našich silách, abychom to zpracovali a vyřešili soukromě v zájmu naší mladé rodiny. Jak si dokážete představit, trvalo to. Trvalo mi dobu, než jsem se zotavila z velké operace, abych mohla začít s léčbou. Ale co je nejdůležitější, zabralo nám čas, než jsme všechno vysvětlili Georgovi, Charlotte a Louisovi způsobem, který je pro ně vhodný, a ujistili je, že budu v pořádku," prozradila, že s jejím zdravotním stavem jsou obeznámeny i její děti.

„Řekla jsem jim: Jsem v pořádku a každým dnem jsem silnější, když se soustředím na věci, které mi pomohou se uzdravit; v mé mysli, těle a duši. Mít Williama po boku je velkým zdrojem útěchy a jistoty. Stejně jako láska, podpora a laskavost, kterou tolik z vás projevilo. Moc to pro nás oba znamená," dodala princezna Kate, o jejímž zdravotním stavu se už vedly i nejrůznější spekulace.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Catherine promluvila o své rakovině Instagram

Fotogalerie
60 fotografií