„V lednu jsem v Londýně podstoupila velkou operaci břicha a tehdy to vypadalo, že můj stav není rakovinný. Operace byla úspěšná. Testy po operaci však prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, abych podstoupila kúru preventivní chemoterapie, a nyní jsem v počátečních fázích této léčby,“ prozradila Kate Middletonová, o jejímž zdravotním stavu se začínaly vést nejrůznější spekulace. Možná i ty byly jedním z důvodů, proč manželka prince Williama o svém zdravotním stavu promluvila.

Princezna rovněž prozradila, že aby mohla začít s chemoterapií, muselo se její tělo dát dohromady po velké operaci břicha. Právě o preventivní chemoterapii promluvil pro Daily Mail Andrew Beggs z Queen Elizabeth Hospital v Birminghamu, který tento způsob léčby přirovnal k vytírání podlahy bělidlem, zabíjí totiž nejen rakovinné buňky.

Zároveň prozradil, že časový rámec takové léčby je velmi proměnlivý, ale tradičně se podle něj podává mezi čtyřmi až šesti cykly chemoterapie, přičemž každý cyklus trvá 21 dní. Léčba je podávána v průběhu jednoho nebo několika dní, následují dny, kdy má tělo čas, aby se zotavilo, zatímco chemoterapie neustále ničí rakovinné buňky.

Specialista připomněl i vedlejší účinky chemoterapie. Ty se objevují, protože zdravé buňky jsou poškozeny společně s těmi rakovinnými. Léčba tak může způsobit, že se lidé cítí velmi unavení, je jim nevolno, mohou zvracet a může dojít i ke ztrátě vlasů.

Kate má naštěstí velkou oporu ve své rodině, i když přiznala, že tato zpráva pro ně byla obrovským šokem, a prozradila, že zabralo čas, než se nastalou situaci podařilo vysvětlit jejich dětem. Naštěstí má po boku prince Williama, který omezil své pracovní povinnosti a soustředí se hlavně na rodinu.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Catherine promluvila o své rakovině. Instagram