Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hrdý král Karel ocenil odvahu Kate. Premiér apeluje na soukromí, vzkaz poslal i Bílý dům

Autor: ČTK - 
22. března 2024
20:10

Bílý dům spolu se zbytkem Spojených států myslí na britskou princeznu Kate, která oznámila, že má rakovinu a podstupuje preventivní chemoterapii, a přeje jí plné uzdravení, uvedla dnes jeho mluvčí Karine Jean-Pierreová. Dvaačtyřicetiletá Kate vpodvečer na videu, které zveřejnil Kensingtonský palác, oznámila svou diagnózu. Její vyjádření přišlo po týdnech spekulací o princeznině zdravotním stavu. V lednu podstoupila blíže nespecifikovanou operaci břicha a od té doby se neobjevovala na veřejnosti.

Jeho Veličenstvo Karel III. je na Catherine „velmi hrdé za její odvahu, s níž promluvila“. Po jejich společném pobytu v nemocnici zůstalo Jeho Veličenstvo „se svou milovanou snachou v posledních týdnech v nejužším kontaktu“, uvedla Rebecca English z Daily Mailu.

Tato zpráva nás nesmírně zarmoutila. Je hrozná,“ uvedla Jean-Pierreová, která vyzvala k „respektování soukromí“ princezny z Walesu a její rodiny. Představitelé Bílého domu se podle ní o diagnóze dozvěděli společně s celým světem, když Kate nyní rakovinu oznámila na videu.

Také podle britského premiéra Rishiho Sunaka princezna z Walesu nyní potřebuje soukromí, aby se mohla soustředit na léčbu. Kate podle Sunaka prokázala nesmírnou statečnost a některá média k ní přistupovala nespravedlivě.

Manželka následníka britského trůnu Williama od Vánoc nevystoupila na žádné oficiální akci a v lednu strávila dva týdny v nemocnici kvůli blíže neupřesněné operaci břicha.

Od té doby se na sociálních sítích začaly šířit spekulace o tom, co s Kate ve skutečnosti je. Přispěl k nim také incident z minulého týdne, kdy přední světové agentury stáhly fotografii princezny s dětmi, kterou zveřejnil Kensingtonský palác, a to kvůli podezření, že s ní bylo manipulováno. Kate později na síti X uvedla, že snímek upravila, a omluvila se za způsobený zmatek.

O víkendu se Kate poprvé objevila na veřejnosti u farmářského obchodu ve Windsoru, vyplývá z videa, které zveřejnil bulvární list The Sun. Britská média i agentury ale varovaly, že ani tyto záběry patrně neuklidní konspirační teorie, které zachvátily sociální sítě.

Blíže neupřesněnou rakovinou trpí i britský král Karel III., který rovněž podstupuje léčbu.

Video  Princezna Catherine promluvila o své rakovině  - Instagram
Video se připravuje ...

Jan Reichardt ( 23. března 2024 22:49 )

Proti rakovině pomůžou modlitby? To mi na onkologii neřekli.

1pravda1 ( 23. března 2024 11:47 )

👍 👍

1pravda1 ( 23. března 2024 11:47 )

Fotka byla upravená a Kate tam má fotku zřejmě z podzimu, nevíš nepiš, můžeš třeba sledovat zahraniční média, tak to bylo do podrobností rozebráno... jedná se o zdraví, najednou vylezla, když to nebylo únosné ty lži, mohla se klidně na té lavičce vyfotit s dětmi a nedělat lživé fotky. K Meghan a Harrymu se Firma chovala hrozně, když chtěla v těhotenství Meghan psychologa kvůli depresím, tak jí řekli, že to neví vhodné... atd.

y1xcvbnm ( 23. března 2024 08:07 )

Podle mne šla na operaci a už to věděla ale mysleli že to nebude tak velké, na operaci nešla pro nic za nic a aby byla tak dlouze hospitalizovaná, to vypadalo hned na odebrání vnitřku . Brzy se uzdraví ale musí taky něco jíst , byla strašně hubená a pořád si držela břicho i když se usmívala.

Dianthos ( 23. března 2024 06:41 )

Ani to nemusela říct na začátku. Stačilo, aby blíže specifikovala důvod operace a nikdo by se v jejím zdravotním stavu "nešťoural".

Zobrazit celou diskusi