Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Místo radosti z miminka pohřeb: Maminka Jana (†32) zemřela v nemocnici krátce po porodu synka

Autor: jel - 
26. března 2024
14:25

Obrovská tragédie zasáhla v minulých dnech rodinu z malé obce Kotrčiná Lúčka v okrese Žilina na Slovensku. Manželé Jana a Stanislav, kteří už mají pětiletou dcerku Kristýnku, se těšili na další miminko. Po porodu ale maminka dostala těžkou embolii plic a ležela ve vážném stavu připojená na plicní ventilaci. Boj o život bohužel prohrála.

O události na sociální síti informoval bratranec Jany Roman. Ten ještě před několika dny prosil přátele, aby se za jeho milovanou sestřenici modlili. Žena porodila v pátek v nemocnici v Žilině císařským řezem druhé miminko, chlapečka Patrika.

„Dítě je v pořádku, ona ale dostala těžkou embolii plic a byla převezena do Banské Bystrice, je ve velmi vážném stavu na umělé plicní ventilaci,“ napsal bratranec o víkendu a dodal, že doufá, že se Jany stav brzy zlepší a ona to zvládne.

Místo radosti z miminka pohřeb

V pondělí ale přišla smutná zpráva. Maminka v nemocnici zemřela. „Místo s děťátkem domů na hřibitov. Myslete prosím na manžela, který zůstal s pětiletým děvčátkem a novorozencem sám,“ uvedl Roman a dodal, že nechápe, že mladá zdravá žena zemřela, když byla pod dohledem lékařů.

Po Janě zůstal manžel Stanislav, pětiletá dcerka Kristýnka a novorozený Patrik. Blízcí pro ně založili sbírku. Táta se nyní musí starat sám o dvě děti, uživit rodinu a splácet hypotéku. 

Nemocnice v Žilině i nemocnice v Bánské Bystrici pro web Plus JEDEN DEŇ potvrdily, že ke smutné událsti došlo. „Pacientka k nám byla přivezena v kritickém stavu. I přes obrovské úsilí se nám ji nepodařilo zachránit. Je to velmi smutná událost,“ řekla webu mluvčí Fakultní nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje.

Video  Nebezpečná preeklmapsie: Dá se odhalit předem?A jak pomáhá screening?  - Videoredakce ženských webů
Video se připravuje ...

Makyna123 ( 26. března 2024 20:30 )

Hlavně že jsi "Pozorný občan", a ani číst neumíš. Rodila v nemocnici!!! Nevím, jaký má podle tebe vliv prostředí na vznik embolie plodovou vodou. Jedná se o jednu z nejčastějších příčin úmrtí rodiček po celém světě a mortalita se blíží 80%. Bohužel. Pako

verka1 ( 26. března 2024 16:08 )

Bez komentáře 😓😓😓😓😓😓😓

Zobrazit celou diskusi