Ve světově proslulé londýnské klinice Marylebone okamžitě započalo vyšetřování a známy jsou už i první výsledky. Podle deníku Mirror se ukázalo, že k záznamům Kate Middletonové se pokoušeli dostat „až tři lidé“. Zájem o zdravotní stav budoucí královny začali mít navíc až poté, co byla 29. ledna propuštěna z nemocnice. Tou dobou se navíc naplno rozjely i konspirační teorie o její operaci.

Touha znát pravdu je sice možná pochopitelná, nicméně se jedná o trestný čin, a tak mohou přijít i další opatření jako stíhání nebo pokutování od soudu. „V naší nemocnici není místo pro ty, kteří úmyslně porušují důvěru kteréhokoliv z našich pacientů nebo kolegů,“ uvedl ředitel nemocnice ve svém prohlášení.

Na lehkou váhu tuto situaci nebere ani ministryně zdravotnictví Maria Caulfieldová. „Je to vážná věc nahlížet do poznámek, ke kterým nemáte oprávnění. Říkám to jako někdo, kdo je stále v registru sester, a pravidla jsou velmi jasná pro všechny pacienty. Pokud se o toho pacienta nestaráte nebo vám nedal souhlas, neměli byste vidět jeho záznamy,“ uvedla v rozhovoru pro Sky News.  „Chápu, že policie byla požádána, aby se na to podívala – zda zakročí, je jejich věc,“ dodala.

Vyšetřování spustil i Britský úřad na ochranu osobních údajů, který potvrdil, že přijal hlášení o narušení a „posuzuje poskytnuté informace“. Neoprávněný přístup k lékařským záznamům ve státních nebo soukromých zdravotnických zařízeních je v Británii trestným činem.

Video
Video se připravuje ...

Perly jako univerzální šperk: Noste je jako Kate Videoredakce ženských webů, foto Profimedia

Fotogalerie
49 fotografií