Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ples, který spojuje zvířata a lidi. Přijďte se bavit a podpořit chlupáče

Autor: Hana Langrová - 
11. března 2024
22:17

Spolek Šance zvířatům pravidelně pořádá svůj ples v Kulturním centru Vratislavice 101010, tentokrát vychází na sobotu 16. března a brány se otevřou v 19 a vše vypukne o hodinu později. Těšit se můžete na zvířecí i lidská vystoupení.

Návštěvníci se mohou těšit na kapelu Foxy Hunters, bubenickou show Carnaval, kouzelnické vystoupení Štěpána Šmída, který publikum bude bavit i v průběhu večera. Celým večerem bude provázet moderátorka Lucie Fürstová. A samozřejmě nesmí chybět i zvířecí tanečníci!

Profíci na psychiku koček i jiné choroby

„Jako spolek a útulek jsme se od dob svého vzniku posunuli z punkových let do profesionálního subjektu. Prostě skok jako hrom! Máme veškeré potřebné certifikáty, skvělé vybavení, a musím nás pochválit, jak jsme se dokázali specializovat na kočky. Tím myslím jejich psychiku, znalosti o chorobách, vhodném krmivu nebo, jak je vhodně odchytávat a jakým stylem kastrovat,“ vysvětluje majitelka spolku Šance zvířatům Františka Zverková.

Ples Šance zvířatům vznikl jak charitativní projekt spolku, který pomáhá kočkám a psů v Libereckém kraji. Ples Šance zvířatům vznikl jak charitativní projekt spolku, který pomáhá kočkám a psů v Libereckém kraji. | archiv Františky Zverkové

Původně pomáhali psům z množíren

Ona sama tyto změny vnímá jako velký progres, protože prý původně vznikli hlavně na pomoc psům z množíren, kteří v klasickém útulku nedělali žádné pokroky, protože bývají nesocializovaní.

„Ale i kolegyně Verča, která má psí depozitum, ušla mílové kroky, co se týče získání nových znalostí a zkušeností ohledně péče o psy nebo jejich výcviku,“ dodala.

Ples Šance zvířatům vznikl jak charitativní projekt spolku, který pomáhá kočkám a psů v Libereckém kraji. Ples Šance zvířatům vznikl jak charitativní projekt spolku, který pomáhá kočkám a psů v Libereckém kraji. | archiv Františky Zverkové

Poděkování všem, co pomáhají

Ples vznikl v roce 2019 jako takové poděkování všem, kdo spolku Šance zvířatům pomáhají, ale také jako možnost představit se novým lidem.

„Momentálně máme rozjetých víc projektů, na které potřebujeme vybrat finance. Mezi nimi je například rozšíření prostorů v Chrastavě o několik pokojů nebo stavbu kočičího útulku z buněk. Hlavní účel plesu je mimo jiné prostě udělat si super večer a pobavit se,“ slibuje Františka Zverková za pořadatele.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi