Ke krádeži došlo po pohárovém derby Sparty a Slavie 28. února, při němž letenští fotbalisté zvítězili. Zatímco mnozí slavili postup do dalšího kola, a jiní naopak bědovali nad vyřazením z poháru, našli se dva výtečníci, kteří si počíhali na fanouška z druhého týmu. Ve vestibulu stanice metra Želivského jej pak okradli o šálu.

Napadený muž jim nic vydat nechtěl a tak se s ním začali o šálu přetahovat. To se jim pod pohrůžkou většího fyzického útoku podařilo a šálu mu vytrhli z ruky,“ informuje policejní mluvčí Richard Hrdina. Z místa posléze odešli. Policisté ovšem mají k dispozici kamerové záznamy jak z vestibulu, tak i z nástupiště a z výtahu metra.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po dvojici mužů, kteří okradli fotblaového fanouška o šálu. Zároveň pátrají i po muži, který dvojici doprovázel, jako po důležitém svědkovi. (28. únor 2024) Policie České republiky

Důležitý svědek

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupež. V souvislosti s pátráním po podezřelých žádají širokou veřejnost o pomoc se ztotožněním. Detektivové také potřebují mluvit s třetím mužem (na záznamu na nástupišti vpravo), který je důležitým svědkem incidentu,“ líčí Hrdina.

Pokud byste muže poznávali, můžete to nahlásit na linku 158. Výzva samozřejmě platí i pro pachatele krádeže, kteří se mohou sami přihlásit na policii. Za jejich nerozvážný čin jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi, uvedl mluvčí.

Fotogalerie
7 fotografií