Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jarouška (†3) našli mrtvého na louce. Rodiče: Někdo ho tam zavlekl! Lékař má také pochybnosti

Autor: rc - 
9. března 2024
12:22

Tři dny pátraly záchranné složky po tříletém Jarkovi ze slovenského Ďurkova. Rozsáhlé pátrání po malém chlapci nakonec skončilo tragicky. Našli jej v pátek bez známek života na louce. Vedle těla chlapce ležela jeho bunda. Zdrcení rodiče do poslední chvíle doufali, že pátrání bude mít šťastný konec. Jeho máma se po oznámení smrti syna zhroutila.

Malý Jarek z Ďurkova se ztratil ve středu 6. března po poledni. Jeho máma pro slovenský deník Nový Čas uvedla, že chlapci uvařila jídlo a následně si šel hrát se svým kamarádem na lesní cestičku, která se nachází poblíž osady. Jeho kamarád se prý vrátil a oznámil jí, že Jaroušek zůstal na mýtině. „Okamžitě jsem vyběhla z domu a se mnou i další lidé, abychom ho hledali,“ popsala těžké chvíle máma Jarka.

Rozsáhlé pátrání po malém chlapci trvalo tři dny. Zapojil se do něj vrtulník s termovizní, psovodi, policisté v terénních autech a dobrovolníci. Pátrání mělo ale tragický konec. Tělíčko chlapce nalezli v pátek 8. března odpoledne na louce. „Po téměř třech dnech pátrání se nezvěstnou nezletilou osobu podařilo najít v katastru obce Ďurkov bohužel už bez známek života,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Ivanová. Vedle chlapce měla ležet jeho bunda.

Jak uvádí deník Nový Čas, právě to mohlo znamenat, že chlapec utrpěl silné podchlazení. „Podchlazení je jedna z možností. Na povrchu neměl žádné známky fyzického násilí. Nevyloučil jsem však cizí zavinění a bude vykonána soudně znalecká pitva. Je překvapující, že tak malému dítěti se podařilo překonat přibližně 1500 metrů v lese navíc se značným převýšením,“ uvedl ohledávající lékař Otto Mižík.

Rodiče jsou ze smrti syna zdrcení a jeho máma se po oznámení jeho smrti zhroutila. Nevěří, že by ušel tak velkou vzdálenost sám. „Je to nepravděpodobné. Myslíme si, že ho tam někdo zavlekl,“ uvedli rodiče.

Video  Čech (†67) zemřel během rybaření nedaleko Trenčína.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

6vox6 ( 11. března 2024 13:47 )

No, já nevím, ale jeho jméno není v této komunitě příliš frekventované. Každopádně je to tragedie, ať to je jak chce.

Tomášek Kalok ( 10. března 2024 23:13 )

Je to moc smutné😥matka je alkoholicka takze je jasne ze na meleho 3 letého syna nemohla dát pozor!!!!!Doufám že dostane co si zaslouží!!!!

trhnisi ( 10. března 2024 13:48 )

Kde byli rodiče když chlapečka "kdosi vlekl"? Chuďátko malé. 😢

Godzila Ciborg ( 10. března 2024 12:28 )

Nechápu jhak matka může dovolit nechat malé dítě na pěšině co myslí že chytrý jako dospělý myslím si že by ji měli zavřít za nedbalost je to její chyba ted má načím přemýšlet co udělala....vlastní chybou

Uživatel_5697078 ( 10. března 2024 02:48 )

strašné😟

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání