Brány Erofestu se otevřely v pátek ve 13 hodin. Pořadatelé pro návštěvníky přichystali hned tři haly. Jedna slouží jako hlavní stage, jedna jako přednáškový sál a zázemí a třetí je určená stánkům a samotnému veletrhu. Pokud se říká, že ve fantazii se meze nekladou, pro svět erotiky to platí dvakrát tolik. Vedle běžných erotických pomůcek, jako jsou vibrátory nebo pouta, jsou zde k dostání také hračky, které svým vzhledem připomínají spíše chirurgické náčiní.

Banánový vibrátor

Svůj sortiment na Erofestu prezentuje například Alex Wang ze společnosti Gtlifestyletoy. Do Česka přiletěl až z Číny, kde podle něj strmě roste zájem o všemožné sexuální pomůcky.

V Číně si spousta mladých nemůže najít svou polovičku, nebo se nechtějí vázat. Sexuální služby jsou v Číně, jako ve spoustě jiných zemí nelegální, a různé masáže, tanečky a podobně jsou příliš drahé. Proto si mladí pořizují různé podobné hračky, aby si mohli užít,“ vysvětluje Alex a dodává, že mezi mladými roste zájem o erotické pomůcky celosvětově. Jedním z velkých hitů jeho obchodu jsou prý vibrátory, které na první pohled vypadají jako banán. „Jsou nenápadné, dívky si je mohou schovat do kabelky a třeba si je vzít někam s sebou,“ říká Alex.

Erotický veletrh Erofest je v plném proudu! Sobota je jeho posledním a vrcholovým dnem. (8. březen 2024)
Autor: Jiří Koťátko

BDSM nábytek za 8 000 euro

O něco složitější výbavu na Erofestu nabízí například Edgar z Litvy. O jeho fetiš nábytek je prý zájem po celém světě. Na veletrhu prezentuje několik svých výrobků a návštěvníkům vysvětluje, jak se používají. „Když jsem si stavěl dům, byl velmi populární film 50 odstínů šedi. Vycházela nám tam jedna volná místnost a přítelkyně nadhodila, že bychom si tam mohli udělat nějaký takový BDSM koutek. Když jsem fotky z té místnosti pak přidal na internet, stal se z toho hit. Pak se lidi začali ptát, kde se takové vybavení dá pořídit a já ho začal vyrábět,“ vysvětluje Edgar.

Jeho společnost BDSM Architecture vyrábí sériově i na zakázku. Edgar přiznává, že má raději výrobu unikátních kousků, protože se může inspirovat nápady, s kterými za ním přichází návštěvníci. „Jednou po nás chtěl zákazník rakev, která uvnitř má různé vibrátory a další prvky. Zároveň nám ale vysvětlil, že jí chce používat jen sám, takže se musela dát zamknout zevnitř. Stavěli jsme jí asi rok, nebyla to legrace. Její cena vyšla lehce přes 8000 euro,“ řekl Edgar Blesku.

Zákazníci prý mají velmi rozmanitá přání, najdou se ale i případy, které jsou daleko za hranou. „Už se nám stalo, že se nám ozvali zákazníci, kteří chtěli fetiš nábytek, který by byl také pro děti. Odpověděli jsme jim, že zavoláme policii,“ řekl Edgar.

Fetiš na koní masky a jezdecký úbor?

Velmi specifické náčiní vyrábí také Aramis. Jeho firma Porthos Stable se zaměřuje tzv. „Pony play“. Jedná se o velmi specifický fetiš, jehož vyznávači se rádi stylizují do jezdeckého vybavení a masek koňě. „Jedná se o BDSM aktivitu, kde se submisivní jedinec převléká za koně a dominantní jedinec jej drezíruje,“ vysvětluje Aramis.

Proč zrovna koně? „Já k tomu mám vztah i jako ke sportu i k jezdectví. Pro mě to bylo spojení mého fetiše na jezdecké oblečení, líbilo se mi, když je žena oblečená v jezdeckém formálu. A do toho se zapletly jezdecké biče a jiné BDSM náčiní,“ řekl Aramis Blesku.

V celé Evropě výbavu pro pony play vyrábí jen jedna další firma. Poptávka je proto podle něj velmi vysoká. „Vyrábíme masky, postroje, boty, kopyta, obojky pouta a spoustu dalších věcí, co se dají využít,“ říká Aramis.

Pro takové hrátky však nemá úplně každý pochopení, Aramis tak připouští, že se setkal i s negativními reakcemi: „Patří to k tomu, nemůžete jít do něčeho takto nevšedního s tím, že byste čekali jen pozitivní reakce. My takto oblečení občas vyjdeme na veřejnost a samozřejmě je to sto lidí sto chutí. Setkáváme se s pohledy lidí, kteří by to chtěli zkusit, ale i s pohledy lidí, kteří tím opovrhují a přijde jim to nechutné. Je nám to ale jedno, kdyby nebylo, nemůžeme to dělat,“ vysvětlil Aramis Blesku a čtenářům vzkazuje, ať hlavně dělají to, co je baví.

Video
Video se připravuje ...

Erotický veletrh Erofest je v plném proudu! Sobota je jeho posledním a vrcholovým dnem. (8. březen 2024) Blesk

Striptýz i soulož!

Erofest zdaleka není obyčejný veletrh. Kromě samotných stánků je na co koukat také v rámci programu na hlavním pódiu. Hned třikrát to na něm roztančila například skupina striptérů Men4Queen nebo hvězdy z filmů pro dospělé jako dvojčata Dellai nebo Jarushka Ross. Na hlavním pódiu se ale také blýskla burleska a moderátorka podcastu Už budu!, Zorya Blue. Ta v pátek na Erofestu pokřtila svou knihu s názvem Už Budeš?, kde se věnuje popisu moderní sexuality.

Show se ale odehrává téměř všude. Leckdy se o ní postarají nejen účinkující ale také samotní návštěvníci festivalu, někteří z nich na festival přichází v odvážných oblečcích a nestydí se vyzkoušet vše, co se dá.

Erofest pokračuje i v sobotu, kdy se na pódiu ukáže znovu hned dvakrát ZoryaBlue, ve 14:00 zde proběhne natáčení další epizody podcastu Už Budu! a v 17:00 to rozbalí jako burleska. Návštěvníci se ale mohou těšit také na pornoherečky Florane Russell, Little Caprice, Alexis Crystal nebo Lady Dee. Erofest v sobotu začíná v 11:00 a pokračovat bude do ranních hodin.

Fotogalerie
45 fotografií