Pražští policisté od počátku února pátrají po muži, který zdevastoval nápojové automaty na kávu ve vestibulu metru Luka. Vydatným pomocníkem mu v tomto případě byl oheň.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po muži, který zapálil dva nápojové automaty ve stanici metra Luka. (4. únor 2024) Policie České republiky

„Na záběrech z kamer je vidět neznámého muže, kterak přichází k nápojovým automatům, cosi do něj vloží, ale nápoj, jak by se dalo čekat, nechce, a pokračuje dál v chůzi. Po chvíli se vrací zpět k automatu a opět odchází. Poté je vidět jak automaty zachvacují plameny, až je během několik minut pohltí úplně,“ vysvětluje policejní mluvčí Jan Rybanský.

Zničením dvou automatů způsobil dotyčný škodu ve výši 100 tisíc korun. „V souvislosti s případem pátráme také po svědkyni, která s mužem po činu komunikuje, a není tak vyloučeno, že by se oba mohli znát,“ udává Rybanský. Dotyčnému muži za poškození cizí věci hrozí až 12 měsíců v káznici. V případě jakýchkoliv informací, které by vedly k muži nebo svědkyni, prosí mluvčí veřejnost, aby se obrátila na linku 158.

Fotogalerie
6 fotografií