Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Student ubodal čtyři děti a dva dospělé? Zděšený je i premiér!

V Kanadě došlo k šestinásobné vraždě.
V Kanadě došlo k šestinásobné vraždě.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
7. března 2024
21:15

Šest srílanských občanů, včetně matky a jejích čtyř malých dětí, bylo ubodáno k smrti v kanadském hlavním městě Ottawě. Podezřelého, který rovněž pochází ze Srí Lanky, policie zatkla. S odvoláním na kanadské úřady o tom informovala agentura Reuters. Zároveň připomněla, že podobné hromadné vraždy jsou v Kanadě ojedinělé. Kanadský premiér Justin Trudeau vyjádřil zděšení a označil vraždy za „strašnou tragédii“.

Oběťmi jsou 35letá žena a její děti ve věku sedmi, čtyř a dvou let a dvouměsíční mimino. Zavražděn byl také 40letý rodinný známý. Otec rodiny při útoku utrpěl zranění a je nyní v péči lékařů. Mrtví byli nalezeni v domě na jihozápadním předměstí Barrhaven. Policie na místo dorazila na základě tísňového volání ve středu krátce před 23:00 místního času.

Policie uvedla, že zatkla 19letého studenta ze Srí Lanky, Febria De-Zojsu. Obviněn byl z šestinásobné vraždy prvního stupně a jednoho pokusu o vraždu. De-Zojsa podle policie rodinu znal a bydlel ve stejném domě.

„Byl to nesmyslný násilný čin spáchaný na nevinných lidech,“ řekl na tiskové konferenci šéf ottawské policie Eric Stubbs. Policie uvedla, že s podezřelým ani s oběťmi v minulosti nekomunikovala.

Ottawský starosta Mark Sutcliffe v příspěvku na sociálních sítích uvedl, že se jedná o „jeden z nejvíce šokujících případů násilí v historii našeho města“. V Ottawě, která má milion obyvatel, zaznamenali loni 14 vražd a předloni 15, píše Reuters.

Hromadné vraždy v Kanadě nejsou časté. V prosinci 2022 zastřelil muž na předměstí Toronta pět lidí, než ho zastřelila policie. V září téhož roku muž ubodal 11 lidí v provincii Saskatchewan. Zemřel na předávkování kokainem krátce po zatčení.

Video  Insta Crime Podcast: Úspěšnější než Kajínek! Vrah Winkelbauer byl na útěku z vězení 216 dní.  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

 

Ford Henry ( 8. března 2024 11:58 )

Diverzita je jejich síla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání