Mouka, kterou byl zasypán zpěvák Jan Bendig na posledních Slavících, všechny šokovala. Řada celebrit se k tomu rozhořčeně vyjadřovala, zatímco zpěvák romského původu se údajně po tomto „útoku“ zhroutil... a pak vše sváděl na rasismus. Šetření policie je však jasné – útočník a jeho celebritní cíl se na všem domluvili. Nebyl tedy spáchán žádný trestný čin – až na přestupek křivého vysvětlení, což budou příslušné správní orgány teprve řešit. Oběma každopádně hrozí pokuta až 50 tisíc korun.

Jan Bendig dlouho na sociální síti mlčel a všechny komentáře upozorňující na tuto kauzu ze sociálních sítí jen mazal. „Nebojte, nedělám mrtvého brouka a ani ho dělat nechci. Vždy jsem s vámi mluvil otevřeně a tak tomu bude i tentokrát. Život není jen o příjemných momentech, ale i o těch, ve kterých vám není úplně hej. Ale je potřeba se k nim postavit čelem,“ začal hudebník obšírně.

Video
Video se připravuje ...

Ostrá slova Bidena na adresu Putina! A Bendig lhal. Plánovali útok na Slavících. Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Stále prý čeká na písemné vyjádření Policie ČR. „Chci to uzavřít a nedělat k tomu několik dalších vyjádření. Jakmile ho budu mít, tak vám k tomu něco napíšu. Bohužel ho stále nemám, i když ho prý už Policie odeslala poštou. Ani dnes po několika dnech do schránky nedorazilo. Prý to může trvat ještě několik dní...“ uvedl.

„Ať už je váš názor jakýkoliv a můj na tuto kauzu též, tak mě mrzí, jak se nafoukla a co se teď děje,“ zakončil Bendig – a je to velká ironie, neboť to byl právě on sám, kdo se k tomu neustále vyjadřoval a „naháněl na ní body“, jak se říká. Jaké pohnutky tedy mladého umělce vedly k tomuto kontroverznímu činu, na to si budeme muset nejspíš ještě chvíli počkat.

Fotogalerie
38 fotografií