Bendigovo vyjádření má na Instagramu na čtyřicet tisíc reakcí, včetně těch od hvězd českého showbyznysu. Srdíčka a lásku Bendigovi poslaly třeba Dagmar Havlová nebo Anna Slováčková, jiné osobnosti se rozepsaly více. "Vnitřní síla je mnohem silnější než ta viditelná, Honzi. Určitě tě to na duši bolí a bolet ještě bude. Přesto si ale svým postem ukázal, že velké gesto není někoho ponížit nebo zlomit, velké gesto jsi udělal svojí rozvahou a nadhledem," napsal třeba moderátor Honza Musil.

Lucie Bílá poslala pohlazení. "Objímám tě Jeníčku…❤️nenech si pokazit radost , NIČÍM A NIKÝM …," píše zpěvačka. Obšírnější byl Matěj Ruppert. "Milý Jene! Dovol abych ti vyjádřil mou plnou podporu! Stydím se za to že mezi námi žijí lidé jako je ten rasistický útočník! Věřím že většina taková není! Nemohu uvěřit že ještě dnes je někdo rasista a hodnotí jiné lidi podle barvy pleti případně podle etnika že kterého pochází! Je mi to moc líto! Chci, abys věděl, že u mě máš vždy dveře otevřené na rozdíl od rasistů a nácků!" rozhorlil se frontman kapely Monkey Bussines.

Za Bendigem přirozeně stojí i jeho kamarádka Monika Bagárová. "Jsme všichni s tebou. Ustál si to, jak nejlíp si mohl, důležitý je, že se ti nic nestalo!!!" myslí si. Na zpěvákovu reakci odepsala i Mahulena Bočanová. "Jsi frajer, Honzo, tak mladej, tak moudrej, tak veliký srdce! Přejeme Ti celá naše rodina jen to nej!" říká herečka.

Ozvala se i Emma Smetana. "Jsem v šoku z toho ubohýho gesta, ale ještě víc z tý neposkrvněný, neotřesitelný záře, co z tebe jenom o hodinu později šla na pódiu. Neuvěřitelný. Fantastickej výkon. A tenhle velkorysej text…tolik vnitřní moudrosti a nadhledu, trpělivosti i optimismu…You ´re my hero," napsala.

Na záplavu podpory pak reagoval i Bendig. "Ještě jednou chci všem poděkovat za neskutečně velkou záplavu nádherných zpráv. Fakt mi to pomáhá v tom nepřestat věřit, že tu jsou i fajn lidi a tohle byl všechno jen hloupej omyl. Děkuju moc. Budu dělat maximum, abych vás nezklamal," poděkoval, zatímco další a další osobnosti svá slova podpory stále přidávají.

Video
Video se připravuje ...

Jan Bengig kápl božskou v pořadu Blesku: Moc se to neví, ale… Chodil jsem s holkou! Jenže pak přišel spolužák... Blesk TV

Fotogalerie
63 fotografií