Hned v sobotu ráno policie ČR potvrdila, že o případu ví. "O incidentu na Českém slavíkovi se kriminalisté dozvěděli z médií a z vlastní iniciativy se jím začali zabývat. Prověřují, zdali nebyl spáchaný trestný čin, a pátrají po totožnosti prozatím neznámého muže," uvedl mluvčí PČR Richard Hrdina.

Bendig, který na pátečním večeru ještě vystoupil, pak v sobotu ve 13:30 vydal prohlášení, podle kterého ho rasistický útok psychicky zlomil. "Na tenhle večer jsem se neskutečně těšil. Že vynesu na červený koberec tenhle originální outfit a vy ho budete buď milovat nebo hejtovat. A taky si ho hlavně užiju po celoroční koncertní a hudební makačce. S návrhářkou Debbie Brown jsem tenhle oblek připravoval skoro půl roku a měli jsme z něj obrovskou radost. Ale stalo se bohužel co se stalo…," napsal zpěvák na sociální síť.

"Furt nenalézám ty správný slova co k tomu říct. Mrzí mě to. Opravdu moc. To, že celej život musím stále určité lidi přesvědčovat o tom, ať mě neházejí do jednoho pytle a nekoukají na mě skrz prsty, je už někdy psychicky fakt unavující. Nebudu lhát, ale včera mě to chvíli po tom incidentu totálně zlomilo a nevěděl jsem, co si mám myslet a co dělám špatně… Furt se ptám “proč” ? Snažím se makat, chci být vždy na každého slušný a být inspirací pro ostatní…," říká.

Video
Video se připravuje ...

Marek Ztracený po třetí výhře ve Slavíkovi: Jsem trochu "ztracený" David Turek

Lidé, jako je útočník, podle Bendiga ostatní dokáží jen srážet a urážet. "Ale pak se objeví někdo jako “tento”…ani nevím, jak ho nazvat…a zase mi ukáže, že se prostě vždycky najde někdo, kdo vám to zkazí a zasáhne vás u srdce… Měl bych jen jeden vzkaz pro toho dotyčného! Nebudu mu nadávat i když mě to fakt mrzí a štve. Není to totiž můj styl, a to i díky krásné výchově mých milujících rodičů…: “Nevím proč jsi to udělal? Proč zrovna já? Možná jsi čekal na někoho jiného a já ti v tom viditelném obleku padl do oka. Možná jsi čekal fakt na mě. Možná si myslíš, že mám v mém mladém věku všechno snadno jen lusknutím prstu. Ale ono to fakt tak není! Mám to v životě taky hodně těžký. Musím neustále někoho přesvědčovat o svých kvalitách, poslouchat předsudky kvůli své barvě pleti a vždy ze sebe vydat oproti ostatním o dvěstě procent víc abych byl v jejich očích aspoň “dobrej” ….a spoustu dalšího. Není to snadný a někdy je to fakt unavující," přiznává Bendig.

Video
Video se připravuje ...

Jan Bendig s přítelem slaví 10 let: O svatbě má jasno! Markéta Reinischová

Pro útočníka má zpěvák vzkaz. "To, co si udělal, byla fakt blbost. Ale jak už jsem psal. Nebudu ti nadávat. Možná někoho následující větou překvapím ale zvu tě na některý z mých koncertů. Ať vidíš, že nejsem takovej, jakej si asi myslíš… že makám, snažím se v životě něco dokázat a být se pro spoustu mladých lidí, kteří se v životě teprve rozkoukávají, inspirací. Třeba budu i inspirací pro tebe, že to, co jsi udělal byla fakt blbost a klukovina…” Nechci, aby se tahle věc zvrtla v nějaký rasistický podtext a následnou pomstu. Násilí totiž plodí další násilí. A tady na světě je ho už i tak dost. Ukažme lidem, co rádi používají předsudky proti nám romákům nebo lidem z jinou orientací či národností, že jsme a budeme vždy nad věcí a budeme dělat inspirativní věci, které jednou změní celkové vnímání nás všech… Vám všem děkuji za krásná slova podpory. Ukázalo mi to, že tu jsou i lidi, co mě mají rádi a záleží jim na mně. Děkuju. Teď jsem to potřeboval víc než kdy jindy. A hřeje mě to u srdce. Mějte se rádi. Zavolejte teď vašim rodičům a nejbližším a řekněte jim, že je máte rádi. Protože nikdy nevíte, co se semele za minutu… Jsem Roma Boy a já to nikdy nevzdám! Jedeme dál… Váš Honza P.S.: A závěrem bych řekl, že mám aspoň z čeho upéct Vánoční cukroví…," dodává Bendig na sociální síti..

Video
Video se připravuje ...

Zlatá slavice Ewa Farna: Co bylo zásadní pro její vítězství? David Turek

Video
Video se připravuje ...

Jan Bengig kápl božskou v pořadu Blesku: Moc se to neví, ale… Chodil jsem s holkou! Jenže pak přišel spolužák... Blesk TV

Fotogalerie
121 fotografií