Jak jsme již informovali, policie se k případu incidentu s moukou vyjádřila jasně. „Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili, a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen, oba dva jsou ale podezření z přestupku křivé vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ uvedl pro primácký Showtime mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Z mouky se dá připravit lecjaký dobrý pokrm, ale když se rozhazuje po červeném koberci, nic dobrého z toho nekouká, spíše jen jedna velká ostuda. Ovšem zarážející je fakt, že zpěvák romského původu, co nejprve »útok« sváděl právě na rasismus, se k novým zjištěním zatím stále nevyjádřil. V podstatě by se dalo říct, že dělá, jako by se vůbec nechumelilo. A přitom je na něj rozzlobená televize Nova, která Slavíky uváděla, stejně tak i někteří jeho fanoušci nechápou, proč se k něčemu takovému uchýlil. 

Kolegové, co se ho v minulosti zastávali a litovali ho, teď neví, co si mají myslet. „Jestli vyšlo najevo a potvrdí se, že to celé byl jakýsi domluvený cirkus pro média, nevím, z jakého důvodu, jestli pro zviditelnění, to nedokážu posoudit, tak je to na svědomí pana Bendiga a toho druhého pána. Každopádně se mi to vůbec nelíbí,“ řekl na Primě zpěvák Matěj Ruppert (45). „Nevím, jak to vlastně vůbec bylo a asi bych se k tomu nerada vyjadřovala,“ řekla jen stroze Markéta Konvičková (29), která je přitom blízkou Bendigovou kamarádkou. „Já jsem byla překvapená...,“ podivovala se rovněž návrhářka Beata Rajská (61), ovšem smířlivě dodala: „... Ale zároveň, stále říkám, v mém věku, že nemám právo soudit. Lidi občas udělají věci, z kterých jsme překvapeni, ale záleží potom na nich, jak se do budoucna k tomu postaví.“

„Honza je můj kamarád a nechce se mi ani trochu věřit, že by něco takového měla být pravda,“ podivovala se pro Super.cz Monika Bagárová (29) s tím, že nechce být součástí této kauzy. „No, jediné, co mě napadá, je, že bych se raději tou moukou posypala, abych v tom bulváru nebyla. Ale jestli je to pravda, tak je to ‚uff uff, trapas‘. Před bulvární pozorností opravdové hvězdy zdrhají, určitě ji nevyhledávají. Držím mu palce, aby to pravda nebyla a obhájil se,“ myslí si herečka Mahulena Bočanová (56).

Jenže problém je v tom, že Bendig se zatím právě k věc nijak nepostavil, a to i přesto, že ho mnozí fanoušci bombardují komentáři a prosbami, aby se vyjádřil a uvedl vše na pravou míru. Pořád zřejmě doufají, že se vše vysvětlí. „Spousta z vás se to chce dozvědět. Tak teda jo. Já to řeknu. Vystoupím živě dnes po 18. hodině na televizi A11, kde vám něco prozradíme a taky s Marsellem zazpíváme náš song ‚ONA',“ oznámil ve čtvrtek na instagramu zpěvák a dělal si tak veřejně reklamu na vystoupení s bratrem v televizi. Z jeho příspěvku to vypadalo, že dojde i na tuto »moučnou« kauzu, ale o ní ve zhruba 30minutém bloku nepadlo ani slovo. 

Rejmon mlžil

Jedinou reakcí tak dosud stále zůstává nejasné vyjádření Honzova partnera a manažera Lukáše Rejmona, kterého 21. února oslovila televize Prima. „Zatím nemáme žádný informace, zatím se to vyšetřuje. Proč by to mělo být jako zinscenovaný? To nechápu. Já se omlouvám, nemám žádný informace a teď mi říkáte novinku,“ točil se v kruhu a od té doby už on i jeho přítel mlčí. 

Jenže možná ani to, že žádné informace od police zatím nemají, nemusí být nutně pravda. Alespoň to vyplývá ze slov mluvčího policie. „To, že se dopustili nějakého přestupku, a samozřejmě, že jsme ten případ odložili, tak o tom jsme všechny zúčastněné řádně obeslali. Přestupku křivého vysvětlení se dopustili dva z účastníků celého incidentu,“ uvedl pro Showtime mluvčí policie Hrdina.

 

 

Video
Video se připravuje ...

Jan Bengig kápl božskou v pořadu Blesku: Moc se to neví, ale… Chodil jsem s holkou! Jenže pak přišel spolužák... Blesk TV

Fotogalerie
70 fotografií