„Rád bych se omluvil Janu Bendigovi za to, co proběhlo teď v pátek na Českém slavíkovi. Nebylo to nic osobního a rozhodně to nebylo nic rasistického. Myslím, že žádnou narážku jsi slyšet nemohl, nevím, proč to některá média zveřejňují. Nic takové jsem neřekl. Přišel jsem, hodil jsem mouku, prostě jsi tam byl první. Kdokoli jiný by tam byl první, tak se to prostě stane. Byl jsem tam cca o 20 minut dřív, ale nečekal jsem, že zrovna ty tam budeš první,“ začal muž v neděli v podvečer své prohlášení na síti instagram, kde vystupuje pod jménem Lukáš a kde vysvětlil celý záměr svého útoku.

Ale musel jsem. Jedná se tady prostě o narušení Českého slavíka obecně. Bezpečnost, ta je na prd. Omlouvám se, mrzí mě to vůči tobě. Jana Bendiga osobně neznám, byl jednou u mě v baru. Jednou jsme si tam řekli, já jsem Lukáš, já jsem Honza, to je vše. Takže video, které koluje na internetu, o tom, jak se známe, to nic není. Tady šlo o bezpečnost. Chtěl jsem prostě ukázat, že ti bezpečáci tam jsou uplně na ho*no. A napočítal jsem jich tam fakt hodně. Každý, kdo se koukne na ty videa, tak jich napočítá šest, sedm, včetně těch na parkovišti, kolem kterých jsem úplně normálně proběhl. Podařilo se mi něco, co by se mi vůbec poradit nemělo,“ přišel se šokujícím vyjádřením.

„Takže proti Honzovi nic nemám, proti Romům nic nemám! Štve mě, že někdo pošpiňuje mé jméno takovým způsobem. Nejsem žádný xenofob, nejsem žádný nácek. Nejsem volič SPD, ne že bych tady urážel voliče SPD,“ ohradil se proti tomu, že mělo jít o rasově či jinak nenávistně motivovaný čin.

Vážím si pozvání na koncert Honzy Bendiga, ale určitě se nedostavím. Rád si poslechnu tvoji hudbu ve sluchátkách, ale určitě se nedostavím. Ten den mám jiné plány z hlediska práce. Chtěl jsem narušit bezpečnost a to vyšlo parádně. Použil jsem mouku, co jiného. Chtěl jsem ukázat, že ti bezpečáci tam jsou úplně na ho*no. U Fóra Karlín jsem byl poprvé, nikdy jsem tam nebyl, tak doufám, že se to změní,“ tvrdí muž, jehož činem se těsně po události ze své vlastní iniciativy začala zabývat policie. „Co se týče protiteroristického a extremistického, co po mně šlo, tak jsem se coby neznámý pachatel šel dnes (v neděli) cca 17:00 dostavit na policii. Přijela protiteroristická jednotka. Podal jsem důkazy a výpověď a je to dále v řešení.“

To, že se sám přihlásil na policii, je potvrzeno i od mužů zákona. „Muž zachycený na kamerovém záznamu se přišel přihlásit v neděli večer na policejní služebnu, kde jej kriminalisté ihned vyslechli. Nyní budou určovat přesnou právní kvalifikaci jeho jednání,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Richard Hrdina.

„S Honzou Bendigem jsem mluvil i s Lukášem Rejmonem, omluvil jsem se jim,“ uzavřel muž, který zamotal hlavu celému českému showbyznysu. Jeho slova o telefonickém kontaktu odkýval i zpěvák. „Ano, zavolali jsme si. Omluvil se a nasypal si popel na hlavu. Omluvu jsem přijal,“ potvrdil Blesku Bendig.

Podpora i nenávist

Ten se jako jeden muž postavil okamžitě na stranu Honzu Bendiga, který v sobotu vydal prohlášení, v němž vyvracel, že se mělo jednat o předem domluvený vtípek nebo jakýkoli happening. „Celý život musím neustále něco někomu dokazovat a vysvětlovat,“ napsal Bendig a přiznal, že těsně po útoku moukou se v zákulisí sesypal.

Za podpory přítomných a především Moniky Bagárové v sobě našel ale tolik sil, aby dostál scénáři a zhruba o hodinu později už stál právě s Monikou na pódiu a odzpíval s ní část jejího setu.

Bendigovi slova podpory poslali například Dagmar Havlová, Rymtus, Honza Musil, Anička Slováčková, Emma Smetana či Martina Pártlová. .

Video
Video se připravuje ...

Zlatá slavice Ewa Farna: Co bylo zásadní pro její vítězství? David Turek

 

Fotogalerie
110 fotografií