Kdo by neznal slavný americký seriál o naftařské rodině z Texasu, kterou tvrdou rukou řídí prohnaný »Džejár«? Jeho představitel Larry Hagman (†81), který byl s rodinným panstvím Southfork velmi těsně spojený, by se asi divil, co se chystá přímo v jeho ložnici.

„Dárky si tenhle rok nebudeme dávat, ale pronajali jsme si celý ranč Southfork, kde se natáčel legendární seriál Dallas. Jsme velcí fanoušci a tam budeme trávit celý týden, včetně projížďky na koních,“ pochlubil se někdejší finalista SuperStar Jan Bendig, který už v 15 letech díky popularitě ze soutěže vydělával 40 tisíc za vystoupení a běžně stíhal i tři za den.

Teď má za sebou navíc svůj největší koncert v pražské hale Forum Karlín (za nějž dostal 2,5 milionu korun). Dovolit si tak může zaplatit poměrně vysokou cenu. Jak Blesk zjistil, noc pro dva v pokoji seriálového naftařského magnáta se inzeruje za 1978 dolarů, neboli téměř 43 tisíc korun.

Bez »šidítek«

„Sledujeme to ubytování dlouho a byl to takový náš tajný sen. Celý ranč bude náš, akorát nám tam bude pomáhat paní s koňmi,“ dodal zpěvák na oslavě 25. narozenin music klubu Heaven, kde se v prvním patře prodávaly i erotické pomůcky.

Nic z toho si ale do zavazadla nepřibalí. „Ježimarjá vůbec, nejsem ten typ, co by si tohle kupoval,“ smál se.

Příběh Dallasu

Se slavným seriálovým rančem byl spjatý i samotný představitel »Džejára«, herec Larry Hagman. Před 12 lety se tam herci vrátili a natočili tři sezóny pokračování Dallasu, během nichž ovšem herec zemřel. „On byl s Texasem a Southforkem velmi těsně spojený. Když Larry v nedaleké nemocnici umíral, sezval na Díkůvzdání příbuzné z celého světa na oběd sem na Southfork, který miloval,“ prozradila manažerka ranče Sherry Haughwoutová.

O tom, že je vážně nemocný, řekl herec předem i producentům pokračování Dallasu. „Bylo v plánu příběh jeho postavy dovést ke konci. Chtěl to i Larry Hagman, protože on byl coby herec touto rolí definovaný. Rakovinu proto autoři vepsali do scénáře i jeho postavě. Podle scénáře měl zemřít zastřelený při rvačce v hotelovém pokoji. Jenže Larry Hagman zemřel dřív, než tuto scénu stihli natočit...“ objasnil Českému rozhlasu průvodce David Keller.

Video
Video se připravuje ...

Jan Bendig na koncertě Leony Machálkové: Zaskakoval za Korna! Luboš Procházka

Fotogalerie
59 fotografií