„Teď už svobodně a bez těla létá. Odešla ve 3:40 odpoledne. Byla to tak neuvěřitelná žena v mnoha věcech. Tento poslední rok s ní byl nádherný a srdcervoucí. Díky všem za vaši podporu na této cestě. Sbohem mami, navždycky budu milovat tvoji odvahu,“ oznámila na instagramu smutnou zprávu hereččina dcera Erin Ellwoodová.

Její maminka Gloria byla divákům známá hned z několika rolí, v již zmíněném Dallasu například ve dvou dílech ztvárnila bohatou sběratelku umění Onu Evanderovou. Možná největší slávu jí přinesla role maminky Alice Mitchellové v černobílém seriálu Dennis, postrach okolí. V díle z let 1959 až 1963 o neposedném klukovi, který prováděl neplechy a trápil tím souseda, pana Wilsona, se objevila v 146 epizodách.

Dále má na kontě role ve snímcích Nebezpečné svědectví, Ranč zločinců či Malá vada na kráse z roku 2005. V roce 2012 se ještě mihla v seriálu Parky a rekreace, v posledních letech už ale moc netočila. 2. dubna oslavila 98. narozeniny, ovšem nedlouho poté vydechla naposledy.

VIDEO: Manželka Pavla Trávníčka Monika po smrti maminky: Bát se covidu je namístě!

Video
Video se připravuje ...

Manželka Pavla Trávníčka Monika po smrti maminky: Bát se covidu je namístě! Kisa Císařová, Lukáš Červený

Fotogalerie
19 fotografií