Dlouhá cesta trojnásobného Slavíka, který si vysnil největší koncert v Česku, míří do finálové rovinky. Prvními trylky ze slavičího hrdla se největším fotbalovým stadionem u nás rozezní už dnes úderem dvacáté hodiny.

Sám si pere...

Pokud by někdo čekal, že si zpěvák nervozitou kouše nehty, opak je pravdou. „Je zhruba čtyřiadvacet hodin před prvním koncertem, tak jsem si zrovna vypral, prvně černé, pak bílé a celé dopoledne jsem si žehlil. Tak vypadá den české »popstar« v Česku,“ svěřil se ve výborné náladě Marek s tím, že nevtipkuje – že skutečně pere i žehlí!

Nerozhodilo ho ani to, když před dvěma dny zjistil, že mu chybí jevištní kostým! „Narychlo jsem oslovil návrháře Jakuba Ponera, který k mému úžasu nejenže to stihnul, ale odvedl i fantastickou práci!“ pochvaloval si zpěvák.

Dává si pozor

Dokonce si zakázal i onemocnět. Během tří dnů totiž zamíří do pražských Vršovic okolo 100 tisíc lidí ze všech koutů republiky a nemoc jednoho člověka by je všechny zklamala. „Nedělám nic speciálního a neumím si představit, že by se přes ten adrenalin, který v sobě mám, nemoc dostavila. Ale i tak si dávám pozor, abych nenastydl, nebo aby v mém okolí nebyl někdo s rýmou či kašlem,“ přiznal Ztracený.

Zpěvák má také jasno, jaká bude jeho nálada dnes večer, jen pár minut před zahájením. „Bude to mix emocí nadšení, vzrušení. Naplno jsme odehráli všechny naše koncerty, ale tentokrát do toho dáme ještě něco navíc. Diváci uvidí show, ale hlavně budou součástí jednoho snu, ve kterém hrají hlavní roli,“ dodal Český slavík.

Po koncertě domů!

Žádná afterpárty nebude! „Z pódia nastoupím rovnou do auta, abych zpocený nenastydl, a neohrozil tak zážitek diváků z dalších dvou večerů. Ani po nedělním koncertě nebude večírek, bude totiž lepší vše vstřebat a oslavit po pár dnech,“ svěřil se zpěvák. A na žádost Blesku také poodhalil detaily ze scénáře. „Hosty určitě neprozradím, protože nechci lidi připravit o moment překvapení, ale prozradím to, že jako první zazní píseň, kterou to vše začalo,“ prozradil Ztracený a každému jeho fanouškovi je okamžitě jasné, jaká skladba rozezní stadion Eden.

Začínal s 12 diváky

V nejžádanějšího zpěváka Česka se Marek Ztracený vypracoval mravenčí prací úplně od píky. „Fakt jsem začínal na pódiích, pod nimiž stálo dvanáct lidí, z nichž devět bylo z mé rodiny,“ vzpomíná zpěvák se smíchem. Dnes už má na kontě čtyři vyprodané O2 areny a dvě veleúspěšné letní šňůry. A teď třikrát během tří hodin vyprodal největší fotbalový stadion Česka! „Není to o mém egu, že bych chtěl větší a větší akce, ale o tom, že bych rád fanouškům, rodině a kamarádům nabídl něco zajímavého, něco, o čem budou pak ještě dlouho mluvit. A to po koncertu v kulturáku nebudou...,“ vysvětlil Ztracený.

Trávník musel pryč!

Aby se vůbec mohl obří koncert uskutečnit, musel být ze stadionu fotbalové Slavie odstraněn trávník, který by masa lidí zničila. Ihned po skončení třetího koncertu bude opět instalován.

Vzkaz fanouškům: Hlavně se bavte!

„Chci vás poprosit, užijte si každou minutu. Vážím si toho, že jste součástí téhle cesty. Hoďte starosti na dvě hodiny za hlavu a bavte se!“ vzkazuje Ztracený svým fanouškům.

Speciální instrukce pro návštěvníky:

  • Doporučujeme využít posílené MHD!
  • Dorazte s předstihem, koncert musí začít ve 20:00 kvůli nočnímu klidu od 22:00!
  • Zákaz vstupu dětí do tří let na plochu – z bezpečnostních důvodů!
  • Nutnost dodržet číslo vstupu na vstupence!
  • Můžet si vzít s sebou 0,5 litru čisté vody v PET lahvi!
    Video
    Video se připravuje ...

    Marek Ztracený: Cesta do Edenu se krátí, co vše diváky čeká? David Turek, Elmer Carvalho

    Fotogalerie
    51 fotografií