Po loňském předávání Českého slavíka se nemluvilo o ničem jiném než o incidentu na červeném koberci. Když na něj totiž dorazil Jan Bendig, zezadu k němu přiběhl muž, který ho posypal moukou. Případem se ihned začala zabývat policie, mluvilo se totiž o tom, že měl mít útok na romského zpěváka rasistický podtext. Nyní ale se ukazuje, že všechno bylo trochu jinak! A problém má teď hlavně sám Bendig.

Hrozí mu pokuta

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili, a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl pro pořad Showtime Richard Hrdina, mluvčí pražské policie. Té se nedlouho po incidentu na Slavících přihlásil s přiznáním jistý Lukáš, který Bendiga moukou posypal.

Reakce Novy

Zjištění způsobilo poprask, na který reagovala i televize Nova. Ta totiž slavnostní přenos ze Slavíka vysílala a galavečer pořádala. „Pokud se potvrdí, že incident byl zinscenován, jsme zklamáni, že někdo využil předávání cen Český slavík, který je již více než 60 let oslavou české hudební scény, ke svému vlastnímu zviditelnění. Také je nám velmi líto, že zpěvák, kterému jsme dokonce dali příležitost vystoupit v programu živého přenosu, uvrhl negativní světlo na celý galavečer,“ řekl Blesku Daniel Maršalík, PR manažer televize Nova. Jak se bude smutný příběh dál vyvíjet, se uvidí, už teď má ale Bendig z ostudy kabát...

Obrnil se mlčením, komentáře maže!

Blesk se samozřejmě obrátil s prosbou o vyjádření na Bendigova manažera a partnera Lukáše Rejmona (38). Ten na naše dotazy nereagoval. Ještě před časem ho přitom Blesk kontaktoval ohledně informace, že měl „útočník“ dostat od zpěváka údajně zaplaceno. Rejmon to tehdy popřel a hrozil, že se proti nařčení bude bránit soudně. Dlouho na sebe nenechaly čekat ani reakce na sociálních sítích jak Bendiga, tak Rejmona. „Proč mažeš všechny komenty? Že se nestydíte,“ napsala jedna ze sledujících pod příspěvek o Bendigově koncertu. Světe, div se – i tento komentář po chvíli záhadně zmizel.

Zlomilo mě to, říkal zpěvák po „útoku“

„Furt nenalézám ty správný slova, co k tomu říct. Mrzí mě to. Opravdu moc. To, že celej život musím stále určité lidi přesvědčovat o tom, ať mě neházejí do jednoho pytle a nekoukají na mě skrz prsty, je už někdy psychicky fakt unavující. Nebudu lhát, ale včera mě to chvíli po tom incidentu totálně zlomilo a nevěděl jsem, co si mám myslet a co dělám špatně,“ bědoval Jan Bendig na sociálních sítích krátce po „nechutném útoku“.

Video
Video se připravuje ...

Česko stávkuje! Útočník na Bendiga se udal a promluvil. Hamás pouští zajatce. Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
81 fotografií