Využít k tomu je třeba buď jarní, nebo podzimní termín tzv. přeregistračního období. Pokud využijete první přeregistrační období, které probíhá právě teď, tj. od 1. ledna do 31. března, stanete se pojištěncem nové zdravotní pojišťovny už k 1. červenci 2024.

Příspěvky šité na míru

Pokud už jste se rozhodli, že pojišťovnu změníte, doporučujeme si pečlivě přečíst a porovnat nabídky zvažovaných pojišťoven. Důležité jsou především výhodné bonusy a příspěvky. Vyberte si takovou pojišťovnu, jejíž benefity vám nejlépe sednou.

On-line, na pobočce, poštou

Způsobů, jak se přeregistrovat k jiné zdravotní pojišťovně, existuje několik:

● Nejjednodušší je vyplnit na webu vybrané pojišťovny on-line formulář.

● Kdo není kamarád s počítačem, tomu s přeregistrací pomohou na pobočce.

● Přihlášku je také možné si buď vyzvednout na pobočce, nebo vytisknout z webu a poté vyplněnou poslat poštou, mailem nebo datovou schránkou.

Výhody největší pojišťovny

Všeobecná zdravotní pojišťovna je ze všech pojišťoven největší. To znamená, že má nejvíc ordinací, nemocnic, rehabilitačních středisek, lázní atd. Je to asi 41 tisíc zařízení po celé zemi. VZP zajišťuje svým klientům tu nejmodernější péči, hradí nové léčivé přípravky, biologickou léčbu, péči ve specializovaných pracovištích a podobně.

VZP: Nejlepší bonusy na...

● 10 sezení u terapeuta – 5000 Kč

● očkování proti meningokoku typu B – 2000 Kč

● očkování proti respiračním virům: pro těhotné ženy a seniory od 60 let – 2000 Kč

● rehabilitační a rekondiční aktivity lázeňského typu pro diabetiky – 2000 Kč

● nákup některých pomůcek pro onkologické pacienty – 2000 Kč

● nákup kognitivních pomůcek pro trénink či testování paměti seniorů – 1000 Kč

● očkování proti pásovému oparu pro klienty nad 50 let – 3000 Kč (Další zajímavé příspěvky a detaily výše uvedených bonusů najdete na webu VZP)

Video
Video se připravuje ...

Hráči: Šéf VZP Kabátek o budoucnosti pojištění, bonusech za prevenci i o své chybě při přednostním očkování hrc, Fameplay Live/Blesk