Když majitel televize Barrandov Soukup zjistil, že jeho bývalá partnerka Agáta Hanychová odletěla v pátek do Francie s manželem a dvěma staršími dětmi, začal se ptát, co je s jeho dcerou Rozárkou a kdo se o ni stará. „Matce mé dcery jsem začal psát a ptát se, kdo se o naši holčičku stará. Bohužel vůbec nereagovala a já déle než 24 hodin netušil, kdo právě odpovídá za její bezpečí. Na radu svého právníka jsem se jeho prostřednictvím obrátil na policii. Ta mě následně informovala, že zjistila, kde se Rozárka nachází, a jede posílat hlídku pro ověření těchto informací,“ odpověděl Blesku Soukup.

Jak policie slíbila, tak také udělala. Během doby, kdy byla Soukupova dcera doma s chůvou, zazvonila u Hanychové doma policejní hlídka. Tu chůva pozvala dovnitř, policisté pak po několika málo minutách obydlí Hanychové opustili.

„Paní Dopitová pravděpodobně vůbec nerozumí, že pečovat musí osobně v jejích časech, a já musím pečovat osobně v mých časech. Také nechápe, že Rozárka má dva rodiče. Víkendy, kdy má pečovat o dceru, paní Dopitová pravidelně tráví bez Rozárky, neboť ji péče o ni evidentně obtěžuje. Je na horách či v Paříži, aniž by otec byl informován,“ rozčílil se Soukup.

Ten by podle svých slov o dceru rád pečoval víc, a nelíbí se mu, že místo toho, aby byla s otcem, tráví čas s jinými lidmi. „Pro soudy paní Dopitová uvádí, jak je na dceru fixovaná, a proto ji já nesmím mít přes noc. A pak si na čtyři dny odletí a dceru hodí na krk někomu jinému. Nepřijde mi to v pořádku, ani normální,“ vztekal se Soukup.

Žilková se dcery zastala s tím, že Rozárku hlídala ona a chůva. „Odpoledne jsem hrála, tak hlídala chůva, protože Kryšpín a Mia mají jarní prázdniny a jeli s mámou na výlet. Teď už hlídám já, babička. Věřím, že otce Rózy, když byl malý, babička taky někdy hlídala! I Boženu Němcovou hlídala babička, a dokonce o tom napsala knihu, ze které se maturuje,“ říká. Proč Soukup volal policii je pro ni nepochopitelné. „Proč policie nekontaktovala matku a raději vtrhla do domu a vyděsila dítě i s profi chůvou? Není důležitější hledání opravdového nebezpečí pro občany?“ poslala vzkaz ministru vnitra Vítu Rakušanovi.

Soukupovi ale nepřijde ani v pořádku, že vnučku hlídala babička Žilková. „Paní Žilková nemá právo pečovat o Rozárku bez mého souhlasu. Soudní spory a odloučení od mé dcery zahájila její dcera, paní Dopitová, tak si nemůže stěžovat, že trvám na dodržování pravidel určených soudem. O odjezdu paní Dopitové na 4 dny a odložení Rozárky třetím osobám neznámo kde jsem nevěděl. Dozvěděl jsem se to z médií. Předpokládám, že paní Žilková má můj telefon,“ uvedl Soukup. On sám jí prý zavolat nemohl, protože by se nedovolal. „Paní Žilková píše, že mám její číslo. V tom má pravdu. Co však opomněla, je fakt, že si mě zablokovala poté, co jsem ji požádal o pomoc řešení opakovaných alkoholových excesů její dcery.“

Žilkovou pak prý podle svých slov ani moc nezná. „Paní Žilkovou blížeji neznám a pokud vím, v průběhu dne o Rozárku nepečovala z důvodu pracovního vytížení. Všiml jsem si, že na mne osobně zaútočila. Jistěže děti někdy hlídají prarodiče, ovšem pokud se na tom rodiče dohodnou. Což v případě její dcery, paní Dopitové, nelze s ohledem na nulovou komunikaci vůbec očekávat. Herečku Žilkovou jsem viděl 4x v životě, z toho jednou v televizi. Tchyně století mě pozvala jednou za rok a půl na oběd. Jednou,“ uvedl Soukup jako odpověď na argumenty Veroniky Žilkové a rovnou i přidal, jaké má vztahy s manželem Agáty. „Dopitu jsem viděl dvakrát. Jednou na bizarním paintballu k narozeninám jeho syna, kde neřekl nic kromě slova pivo a pak jsem ho našel po narození Rozárky rozvaleného v obýváku, že si jako přijel pro syna Kryšpína,“ popsal.

Video
Video se připravuje ...

Inflace je nižší než ke konci vlády ANO! Těhotná Agáta přišla o řidičák! A tlak na Izrael sílí. Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
93 fotografií