Zástupci vedení fakulty nechtěli, aby zaměstnanci a studenti museli do budovy vstupovat poprvé od tragédie rovnou kvůli výuce, protože by to pro ně mohlo být psychicky náročné. V prostorách fakulty by proto měli být přítomní i takzvaní krizoví interventi poskytující psychologickou pomoc.

Děkanka fakulty Eva Lehečková dříve uvedla, že v budově při tragédii a policejním zásahu vznikly škody zhruba za deset milionů korun. Poničené byly především dveře, které fakulta opravuje. Kvůli uzavření čtvrtého patra hlavní budovy bude část výuky v náhradních prostorách fakulty nebo univerzity.

Sídlo Filozofické fakulty Univerzity Karlovy je uzavřené od 21. prosince loňského roku, kdy se tragédie stala. V lednu se konaly akce Měsíce pro fakultu, které měly pomoci lidem vyrovnat se s tragickou událostí a vrátit na náměstí Jana Palacha akademický život. Měsíc po tragédii, 21. ledna, se hlavní budova částečně otevřela studentům a vyučujícím. Součástí tohoto pootevření fakulty byly minipřednášky, výměna knih či hudební vystoupení. Měsíc pro fakultu vyvrcholil 30. ledna koncertem Pražské filharmonie v Rudolfinu pro studenty a vyučující zasažené fakulty.

Video
Video se připravuje ...

Traumata i stres. Adrenalin střídají emoce. Co zažívají policisté po zásahu na filozofické fakultě? Bára Holá

Fotogalerie
91 fotografií