„Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.“ Slavnou hláškou Jana Wericha a nejoblíbenějším citátem jejího muže začíná poděkování, jež na stránkách sbírky zveřejnila žena z Klánovic 12. února. Sbírka byla ukončena 23. ledna, dobrosrdeční dárci do ní naposílali 12,4 milionu korun.

Video
Video se připravuje ...

Pátrání v Klánovickém lese. (20. prosince 2023) Blesk.cz - David Malík

Psala také o své bolesti a zároveň o odhodlání jít dál. „Dva životy vyhasly. Ztráta a bolest jsou nepopsatelné. Rozhodla jsem se, že i přes to všechno ale svůj život vyhasnout nenechám a pokusím se ho žít pro sebe a svého syna naplno a nejšťastněji, jak dokážu. Tak jak by si to přál můj muž. Rozhodla jsem se nebýt vůl a zůstat člověkem,“ dodala žena.

Sbírku zorganizovali přátelé rodiny z Klánovic a místní komunita skrze Nadační fond pomoci. Vybrané prostředky maminka se synkem využije na terapie i běžné potřeby rodiny. „Bez vás by to, milí přátelé, známí i neznámí, nešlo. Díky vám můžeme se synem žít dál naše životy tak, jak je máme rádi, jak chceme, bez zásadních existenčních změn a obav. A co možná víc. Díky vaší solidaritě jsem v sobě našla sílu opět věřit, že mezi námi převažují lidé dobří a laskaví. Děkuji,“ napsala žena. 

Vražda v Klánovicích

Její muž a maličká dcerka zemřeli 15. prosince nedaleko domova, v Klánovickém lese. Pátrání po pachateli tehdy zaměstnalo policejní složky, které pročesávaly okolí lesa, avšak marně. Až den poté, co David K. zastřelil na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v centru Prahy 14 lidí a následně sebe, policisté uvedli, že je zodpovědný i za smrt dvou lidí v Klánovickém lese - balistická expertiza prokázala shodu zbraně použité v Klánovicích se zbraní, kterou našli v domě střelce z univerzity v Hostouni na Kladensku. Střelec z FF UK se k dvojnásobné vraždě v Klánovickém lese přiznal i v dopise, který zanechal.

Fotogalerie
76 fotografií