Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Někdejší kriminalistka o vrahovi z fakulty a Klánovic: Je podivné, že otec nevěděl, co syn chystá!

Autor: hpe - 
31. prosince 2023
17:52

Policie momentálně případ tragické střelby na FF UK a vraždy v Klánovickém lese stále vyšetřuje. Přestože se v domě vraha našel dopis, ve kterém se k činu přiznává, jeho motivace je veřejnosti stále neznámá. Mnoho otazníků visí i nad samotnou rodinnou situací pachatele, který v dopoledních hodinách 21. 12. zastřelil svého otce. Podle bývalé kriminalistky Jitky Hoffmanové, která poskytla rozhovor CNN Prima News, je k zamyšlení, kde dotyčný vzal na svůj arzenál finance.

Otec střelce údajně pracoval oblasti bezpečnosti. „Jak je možné, že otec, který dokonce pracoval v oblasti bezpečnosti, nezjistí, že má jeho syn větší množství zbraní? Že má dokonce i výbušniny? To muselo stát velké množství peněz,“  uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS. Proč syn svého rodiče zavraždil, taktéž není jasné. Šíří se však různé teorie.

Dále Hoffmanová uvedla, že vrah měl své kroky pečlivě promyšlené. „Dvojnásobnou vraždu spáchal pachatel ve velké vzdálenosti od svého bydliště. To znamená, že velice dobře počítal s tím, jak bude policie pracovat, že okruh podezřelých se bude rozšiřovat pomalu.“

Někteří mají pochybnosti o rychlosti zásahu policie a domnívají se, že orgány selhaly. To však expertka odmítá a vyvrací. „Policie konala velice dobře. Informace, které měli, byly velice vágní. Když se mají chytnout správné linie, tak to trvá hrozně dlouho. Bylo nasazeno velké množství lidí. Musím smeknout před tím, co policie udělala.“ Celkem mladík z Hostouně na Kladensku zavraždil 17 lidí. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání