Opuštěné fenky, která se toulala ulicemi Prahy, si v půli února všimla řada Pražanů, poznatky o ní pak sdíleli na sociálních sítích. Heaven viděli v centru města, v Holešovicích i na Smíchově, až se ji nakonec podařilo odchytit na parkovišti v Praze 8. Odtud putovala do trojského útulku, který se hned začal pídit po jejích majitelích. Podle čipu vyšlo najevo, že jsou až z daleké Bosny!

„Z místa, kde měla svoji rodinu, ji před mnoha týdny ukradli. Čím si procházela od té chvíle a jakým způsobem se dostala do Čech, je zatím nejasné. Všechno prozatím nasvědčuje tomu, že se nejspíše stala jednou z mnoha tichých obětí organizovaného nelegálního obchodu se psy,“ uvedl tehdy na sociálních sítích náměstek pražského primátora Jiří Pospíšil (TOP 09), který má péči o zvířata v gesci.

Koncem února si vděční majitelé fenku Heaven v útulku vyzvedli a odvezli si ji zpět domů, kde se konečně shledala se zbytkem smečky. Do Troje pak v poslali fotografie i dojemný děkovný dopis, který má Blesk k dispozici. „Poslední týdny byly skutečnou agónií nejen pro nás, že jsme nevěděli, kde se náš milovaný pejsek nachází, co se mu stalo a jestli ho ještě někdy uvidíme. Ale Heaven se chtěla dostat zpět domů, pryč od těch zlých lidí, kteří ji od nás odloučili, vrátit se k nám. Její vůle byla tou největší silou, která jí pomohla přežít týdny o samotě, bez jídla, bez klidného místa na přespání, navíc v tak velké metropoli, jako je Praha, plná husté dopravy, rušných ulic a shonu. Jeden její chybný krok mohl znamenat její konec. Ale ona to všechno zvládla překonat bez fyzických zranění a bez toho, že by to ovlivnilo její úžasnou povahu. Prokázala, že má opravdu lví srdce,“ uvedli s tím, že v jejím příběhu spatřují také silné poselství.

„Nikdy nepodceňujte sílu psí lásky! Jsou chytří, odvážní a udělají všechno možné i nemožné, aby mohli být se svými milovanými. Její neskutečný příběh také ukázal, že na světě existuje tolik dobrých lidí se srdcem na pravém místě, kteří byli více než ochotni různými způsoby pomoci a zapojit se do pátrání po ní a nakonec najít i nás,“ napsali její páníčci.

„Nad naší Heaven stáli všichni strážní andělé, kteří museli mít extrémně hodně práce, a i oni teď nejspíš potřebují zasloužený odpočinek, stejně jako ona. Pro nás je to, co Heaven udělala a jak to všechno vydržela, jeden neuvěřitelný příběh, který se stále snažíme pochopit. Objímejte své pejsky, milujte je a buďte šťastní, že máte vedle sebe takové milující duše,“ dodali. 

Poděkování

Všem, kteří se o Heaven starali a pomohli ji dostat domů, také poděkovali. „I když to byl pro nás všechny velmi emotivní okamžik, když jsme se konečně shledali a mohli se zase obejmout, nikdy nezapomenu na to, jak se Heaven s každým ze zaměstnanců trojského útulku extaticky loučila, jako by chtěla říct: Moc děkuju za všechno, co jste pro mě udělali!“ napsali majitelé fenky. 

A jak se Heaven teď daří? Má se čile k světu a pomalu také přibírá na váze to, co během svého toulání bez jídla a bez vody ztraitla. „Také hodně odpočívá, hodně se mazlí a nejspokojenější je, když má všechny kolem sebe,“ dodal Pospíšil, který část dopisu i fotografie od majitelů Heaven zveřejnil na sociálních sítích. 

Fotogalerie
11 fotografií