Mrtvého tatínka a jeho malou dcerku našli policisté v Klánovickém lese v pátek po třetí odpoledne poté, co na tísňovou linku zavolala svědkyně. Ta slyšela několik ran, o nichž si nejprve myslela, že pocházejí z dělobuchů, skutečnost ale byla o mnoho hrozivější. U rozbahněné pěšiny našli policisté, kteří záhy dorazili na místo, mrtvého Martina, podle informací Blesku byl zastřelen čtyřmi ranami do hlavy. Jeho holčička, která ležela jen o pár metrů dál v kočárku, byla postřelená do břicha.

Známí a přátelé Martina měli podle svých výpovědí moc rádi, platil prý za baviče společnosti. „Pamatuji si ho jako praktikanta z tábora a z turistického oddílu. Byl kamarádský a pro každou srandu. Doufám, že toho magora, který mu to provedl, dostanou,“ uvedla žena, která se s Martinem zná od dětství, pro Deník.cz. „Vždy jsem až obdivovala, jak skvělý vztah měl se svými rodiči a sestrou,“ řekla další známá, které muž, jenž si přivydělával jako kameraman, točil svatbu. „Řekl, že má krásnou ženu, dítě a další na cestě. Co víc si přát. Vypadal spokojeně,“ vyjádřil se další kamarád o posledním rozhovoru, který se zesnulým vedl. 

Video
Video se připravuje ...

Pátrání v Klánovickém lese. (20. prosince 2023) Blesk.cz - David Malík

Všichni se podle deníku shodují na tom, že by vraha jeho a jeho dcerky měl dohna spravedlivý trest. Ten je ale zatím v nedohlednu. Stovky policistů v uplynulých dvou dnech propátrávali Klánovický les píď po pídi, uvedli, že dopadení vraha je pro ně nejvyšší prioritou. „Na případu intenzivně pracují desítky těch nejzkušenějších kriminalistů nejen z prvního oddělení pražského ředitelství, se kterými úzce spolupracují další specialisté z Policejního prezidia ČR a celorepublikových útvarů. Stovky dalších kolegů z různých služeb a útvarů jsou aktuálně nasazeny na bezpečnostní akci v Klánovickém lese a zvýšený počet policistů bude v místě působit tak dlouho, dokud to bude potřeba,“ uvedli ve středu odpoledne. 

Zároveň však přiznali, že ještě nevědí, kdo mohl nebohé dva lidi ze světa sprovodit. „Chápeme vaše obavy, které vyplývají z faktu, že vrah je stále na svobodě. V takové situaci jistě nelze garantovat stoprocentní bezpečnost, můžeme ale každého ubezpečit, že situaci v žádném případě nepodceňujeme a k dopadení dosud neustanoveného pachatele využíváme všech prostředků,“ uvedli policisté.

Fotogalerie
25 fotografií