Šel tatínek s dcerou jen na odpolední procházku do lesa a vraha potkal až tam? Nebo je snad zabiják sledoval cestou od domu? Či se snad muži mohli znát a mezi stromy měli domluvenou schůzku tak, aby je nikdo neviděl a nerušil? Proč by si ale vybrali zrovna Klánovický les? Je sice rozlehlý, ale na druhou stranu hojně využívaný k odpočinku. Jen v blízkosti Prahy-Klánovic jsou v něm tři dětská hřiště či seniorpark. A nedaleko místa činu sídlí také útvar psovodů pražské městské policie.

Mají identikit?

Muži se zřejmě museli dostat do konfliktu. Činu ze msty nasvědčuje, že zavražděný měl mít čtyři střelná poranění hlavy, stejně jako naprosto nesmyslná vražda malého děvčátka v kočárku. Kriminalisté podle informací Blesku pátrají po konkrétním muži, zřejmě cizinci. Mají mít jeho identikit a nařízeno zadržet ho a dopravit na 1. oddělení, které případ řeší. Vyšetřovatelé nechtějí nic z Bleskem zjištěných informací komentovat. „Vzhledem ke skutečnosti, že jedním ze zavražděných je dítě, nelze v tomto smyslu poskytovat podrobnější informace,“ uvedl jejich mluvčí Jan Rybanský a doplnil: „Probíhají standardní úkony trestního řízení, mimo jiné ohledání místa činu, vyhodnocování zajištěných stop, kamerových záznamů a kontroly zájmových objektů s cílem odhalit a dopadnout podezřelou osobu.“

Přistěhovali se

Lidé na místo činu, či jen na okraj lesa, od sobotního odpoledne přinášejí květiny či plyšáky jako vzpomínku na malé děvčátko. Denik.cz uvedl, že se rodina do Klánovic přistěhovala před několika lety a pochází z Mělnicka. Kromě dcerky měl zavražděný s vysokoškolsky vzdělanou manželkou ještě syna.

Víte, že

Policie již v noci na sobotu provedla razii v klánovické ubytovně a prověřovala i hlášení o další střelbě v tři kilometry vzdálených Úvalech.

Prověřují videozáznamy

„Žádáme motoristy s palubními kamerami, kteří projížděli v pátek mezi 7. a 17. hodinou okolím Klánovického lesa, aby nám poskytli videozáznamy.“ Kdokoli by měl informace k případu, může zavolat na číslo 731 553 135 nebo napsat na e-mail krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz

Hlídky i v lese

„Les je přístupný, probíhá zvýšený výkon hlídkové činnosti. Nemáme informace, že by našim obyvatelům hrozilo nebezpečí,“ říká starostka Klánovic Alena Kolovrátková.

Oznamovatelka mordu: Jako když pouští dělobuchy

Svědkyně, která v pátek odpoledne na místo činu přivolala policisty prostřednictvím linky 112, popsala, že nejprve slyšela rány. „Přišlo mi to, jako když někdo pouští dělobuchy, ale bylo mi divné, proč by to dělal v lese. Šla jsem dál a viděla jsem, že vedle dubu u lesní cesty stojí kočárek. Musela jsem jít blíž, až z asi třiceti nebo padesáti metrů jsem uviděla ležící mužskou postavu asi dva metry od kočárku,“ popsala pro idnes.cz. Muži zákona ji prostřednictvím mobilu lokalizovali a poslali na roh nejbližší křižovatky, aby je navedla na místo. „Řekli mi také, ať se vzhledem ke střelbě k osobám nepřibližuji,“ doplnila.

Video
Video se připravuje ...

Dvě mrtvé osoby v Klánovicích: Žena slyšel střelbu, volala 158 Aktu.cz

Fotogalerie
95 fotografií