Na tísňovou linku 158 policistům v pátek kolem 15. hodiny odpoledne zavolala žena, která slyšela v lese v Klánovicích výstřely. Policejní hlídky okamžitě vyjely na místo. Na místě se jim naskytl hrůzný pohled na dvě těla bez známek života. Podle informací Aktu.cz šlo o muže a miminko v kočárku. Sousedé, kteří bydlí v těsné blízkosti místa činu, v té době ale nic neobvyklého nezaslechli a ani neviděli, byť někteří z nich byli doma.  

„Když jsem jela domů, tak mě zastavili policisté a ptali se, zda tady trvale bydlím. Byli i u nás doma a mluvil s nimi manžel a ptali se, zda jsme něco neviděli, neslyšeli,“ uvedla paní, která bydlí hned vedle Klánovického lesa poblíž místa, kde došlo k vraždě. Prozradila, že se jedná o velmi frekventované místo. „Hodně lidí sem jezdí na procházku vlakem, od koupaliště jezdí autobus na Černý Most, takže lidí sem jezdí hodně, rodiny s dětmi a s kočárky,“ dodala. Strach vyloženě nemá, ale vyjádřila velikou lítost s oběťmi a jejich rodinou. Vzpomenula také na to, když byl v roce 2014 v Klánovickém lese zavražděn hledač pokladů. „Teď se nesmí do lesa, tehdy se tam taky nesmělo a teď bych tam vůbec nechodila,“ dodala.  

Video
Video se připravuje ...

Obyvatelka Klánovic popsala, že je místo, kde k vraždě došlo je hodně frekventované. Procházet se tu chodí rodiny s dětmi a kočárky běžně. David Malík

Další soused, který bydlí jen asi 100 metrů od místa činu, uvedl, že u něj policisté klepali kolem už krátce po 15. hodině. „Ptali se, jestli jsem byl doma, jestli jsem něco neslyšel a podobně. Říkal jsem, že jsem dopoledne byl u doktorů a odpoledne ani nevím, co jsem dělal. Je neuvěřitelné, co se stalo,“ řekl. I on si vzpomněl na vraždu hledače pokladů.

Video
Video se připravuje ...

Pán, který bydlí asi 100 metrů od místa činu, vyjádřil lítost nad tím, co se stalo. Policisté u něj klepali krátce po 15. hodině. Vzpomenul vraha hledače pokladů. David Malík

„Je to hrozný na Vánoce pro ty rodiny, to musí být hrozné, má být čas pokoje a ne se vraždit,“ uvedl pán, který kolem projížděl na kole.  

Video
Video se připravuje ...

Muž, který projížděl na kole vyjádřil také lítost nad tím, co se stalo. David Malík

Fotogalerie
58 fotografií