Většině místních se z obav nechce vycházet z domu. Hrozivý zážitek popsala žena, která slyšela střelbu a zavolala na tísňovou linku. „Byla jsem se projít, najednou jsem slyšela dvě ostré rány. Šla jsem blíž a viděla u lesní cesty kočárek. Pak i ležící mužskou postavu,“ řekla serveru iDnes.cz. Prchajícího vraha v pátek kolem třetí odpoledne bohužel či bohudík nezahlédla. Zásahovka se samopaly obšancovala místo a začalo pátrání. Nejdříve po zbrani, pak i po útočníkovi.

Vražda, nebo poprava?

Podle informací Blesku vyšetřovatelé hledají chlapa, který prý zastřelil muže mezi 30 a 40 lety ranou do hlavy. Děťátko mělo být zraněno na hrudníku. Oba byli podle agentury Aktu.cz Češi. Místo činu policejní technici opustili až včera ve čtyři odpoledne. „Kriminalisté kvalifikovali případ jako dvojnásobnou vraždu. Těmto skutečnostem odpovídala i přijatá bezpečnostní opatření. Vzhledem ke skutečnosti, že jedním ze zavražděných je dítě, nelze poskytovat podrobnější informace,“ uvedli na sociální síti X.

Hledají videozáznamy

„V současné době probíhá vyhodnocování zajištěných stop, kamerových záznamů a kontroly zájmových objektů s cílem odhalit a dopadnout podezřelou osobu,“ uvedla včera policie a požádala o pomoc s vyšetřováním: „Žádáme motoristy, kteří projížděli v pátek mezi 7. až 17. hodinou okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery, aby poskytli videozáznamy policistům.“

Víte, že

Muži zákona prosí každého, kdo by měl k případu informace, aby se ozval na číslo 731553135, nebo napsal na e-mail: krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz.

Může být kdekoliv

„Lesem vede cesta k vlaku, kterým se dá jet směrem na Český Brod nebo Prahu, a také přímá cesta do Úval. Mohl zmizet kamkoliv, i my máme obavy,“ svěřila se Blesku paní Květa (50) z Klánovic. „Je to hrůza, ještě takhle před Vánoci,“ dodávají další místní.

Razie v ubytovně

Během noci na včerejšek propátrala policie několik lokalit. Razii s cca osmi policejními auty plnými ozbrojenců provedla v klánovické ubytovně v Slavětínské ulici. Další hlídky byly spatřeny ve více než tři kilometry vzdálených Úvalech.

Prokletý les?

Nejde o první mord v Klánovickém lese. 11. června 2014 tam lidé našli tělo mladého Uzbeka. Hledače pokladů s detektorem kovu třikrát střelil do hlavy zloděj Oldřich Konrád. Bál se o svou kořist, kterou si v lese zakopal. Za vraždu sedí na 25 let.

Fotogalerie
73 fotografií