Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rakovina ve 4. stadiu a zborcený obratel: Mámu Martinu zdrtila krutá diagnóza, naději neztrácí

Autor: pma - 
16. února 2024
10:20

Během jedné návštěvy doktora se Martině, mamince malé dcerky a syna, obrátil život vzhůru nohama. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu ve 4. stádiu. Z neviditelného ložiska v prsu se nemoc rozšířila do jater a kostí. Mamince se následně zbortil obratel a v poslední době se jí horší zrak. Snaží se ale neztrácet optimismus. Doufá, že tu se svou dcerou a synem bude moci být co nejdéle. Skrze veřejnou sbírku prosí o finanční pomoc, která by dětem v budoucnu mohla pomoci. 

„Z neviditelného ložiska v prsu se nemoc rovnou rozšířila do jater a kostí, kde se v páteři nádor zlomil a zbortil obratel,“ popsala Martina komplikace poté, co jí lékaři sdělili, že trpí rakovinou ve 4. stádiu. Po stanovení diagnózy následovala operace.

Od osudného ortelu zdravotníků uplynulo pět let. Za tu dobu maminka malé dcerky a synka, která v minulosti pracovala jako pečovatelka v domově pro seniory, urazila dlouhou cestu. 

Mám stále naději

„Od té doby probíhá neustále léčba, absolvovala jsem různé druhy chemoterapie, hormonální léčby, biologické léčby, bohužel je to čím dál víc náročnější. Často trpím bolestmi, únavou a nevolností,“ přiznala nemocná maminka dvou dětí.

Přes nehezké vyhlídky věří, že další biologická léčba zafunguje a pojišťovna ji znovu schválí. V poslední době se ale Martině navíc zhoršil zrak a čeká ji vyšetření mozku. Přesto neztrácí naději, že se svými dětmi bude co nejdéle. Právě pro ně je situace kolem maminčiny nemoci velmi složitá. 

Psychologická pomoc pro děti 

I právě kvůli nim se maminka rozhodla využít platformy Donio a založit na ní veřejnou sbírku, kam mohou lidé její rodině přispívat libovolnou finanční částkou. Vybrané peníze by byly použity na další léčbu, rekondiční pobyty pro nemocné rodiče s dětmi nebo na nejrůznější doplňky stravy, jako jsou léky či vitaminy. „Pomáhá mi to s imunitou a necítím se po nich tak unavená. Kupuji je i dětem,“ přiznala Martina. Ta by ocenila, kdyby byly peníze využity i na psychologickou péči pro její děti. Situace kolem matčiny nemoci je pro ně velmi náročná. 

„Všem moc děkuji. Vůbec jsem nečekala takovou odezvu, jsem opravdu vděčná a moc si toho vážím,“ poděkovala všem dárcům nemocná maminka. Doufá, že se podaří vybrat co nejvíc peněz, které by její rodině pomohly v těch nejhorších dnech. 

Video  Blesk podcast - Marie a Tibor Ábelovi  - pdc, bp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

XYZ3 ( 16. února 2024 14:43 )

Nevím, jak se může zlomit nádor _ spíš asi ten obratel .. jinak držím palce

Zobrazit celou diskusi